NUKKEKOTIKERHOMME JOULUKALENTERIVAIHTO 2009

Soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu, väki nukkuu.
Öitten varjoon talon touhu hukkuu, touhu hukkuu.
Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

Tonttujoukko silloin varpahillaan, varpahillaan
varovasti hiipii alta sillan, alta sillan.
Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

Tiinalle on tonttujoukko vienyt 24 pikkupakettia:

ja minä olen saanut oman joulukalenterini paketit Kaijalta: 

 Täältä voit joulukuun alusta alkaen seurata mitä pikkupaketeista löytyy.

Joulukuun 1. ja 2. päivä:

Kaijalta tuli

uskomattoman ihanat sohvatyynyt ja matot. Kun katsot tuota lähikuvaa tyynyistä, niin huomaat kuinka taitavasti ne on virkattu!

Tiina sai:

keltaisen pyykkikorin ja "Lemmikki"-lehden sekä "Neljä pientä kissanpoikaa"-päiväkirjan ts. päiväkirjan sivut ovat tyhjiä. Niille voi kirjoittaa muisteloja pienistä kissanpojista.

 

Joulukuun 3. - 5. päivä:

Kaijalta sain

ruusukuvioisen kahvikuppiparin, sinisävyisen upean tilkkupeiton ja pieniä enkelihahmoja:

Viimeksi kerhoswapissahan jo minun kohdalle "osui" Kaijan paketti, joka sisälsi puna-vaaleanpunasävyisen tilkkupeiton. Sisustuksen vaaleanpunaisia sävyjä on suunnitteilla isojen tyttöjen huoneeseen. Nyt Nehafon naisilla on mietinnässä mihin tämä sinisävyinen laitetaan. Joka tapauksessa paikka näin upealle sängynpeitolle kyllä löytyy.


Tiina on löytänyt paketeistaan:

 pienen posliinikissan (ostettu muuten Turusta ihan Tiinaa varten), "kummitytön" valokuvat raameineen vauvana ja ylioppilaana pienessä laatikossa sekä puisen ankkavetolelun. 

 Joulukuun 6. - 10. päivä:

 Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki,
raoistansa sen jo tonttu näki, tonttu näki.
Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

 Kaijalta sain uskomattoman hienoja minejä.

Nyt Nehafon perhe pääsee jo miettimään joulupöytien kattausta, kun on upeasti virkattu pöytäliina, kukkasia ja ruokailuvälineitä. Ruokailuvälineitä Nehafossa on jo jonkun verran, mutta varmaan arvaatte, että niitä ei isossa perheessä ole koskaan liikaa.

Hauska yhteensattuma nuo paperiin käärityt valkoiset ruusut. Viime viikolla mietin kaupassa, ostaisinko sellaisia kotiin (1:1). Ruusujen mukana tuli hieno korikin. Vaikka Nehafossa on monenlaisia koreja ja vakkoja, niin tämän mallista ei ole.

Värikäs papukaija on upea! Nehafon perheessä rakastetaan voimakkkaita värejä ja kaikkea eksoottista, joten papukaija on hyvin tervetullut. Etenkin Nehafon lapset ovat riemuissaan!

 

Katsokaapa tätä minivillatakkia! Oikeat napit ja palmikkoneuletta. Villatakki on oikeasti joulunpunainen. Kuva vähän vääristää värejä.

Tiinan saamista paketeista on löytynyt:

Rodoksen tuliaisena viinipulloja puulaatikossa, kaksi kappaletta "bambumattoja" (tai mitä nyt niistä haluaakin tehdä), sangallinen kori, "kuparinen" saunakiulu ja löylykauha, kuparilangasta punottu halkokori koivuhalkoineen.

Joulukuun 11. - 13. päivä:

Kaijan paketeista on jälleen löytynyt "vaikka mitä":

Nahkakengät ja pienen pienet villasukat - sanomattoman upeita. Kaksi patalappua ja patakinnas - Nukkekoti Nehafossa tarvitaankin näitä, koska ennestään on vain yksi patakinnas ja  patalappuja ei ole ollenkaan. Jälleen Nehafon lapsukaisia on muistettu, kun paketista löytyi kaksi pientä söpöä nallea!

Tiina on saanut:

 

Nahkaliivin, joka on tehty nahkamokkasormikkaista; tuo kuviointi oli sormikkaissa jo olemassa, joten leikkasin nahkan niin että koristekuvio jäi näkyviin.

Sänky ja matto - "itämainen" matto on ostettu lokakuussa Rodokselta.

Joulukuun 14. - 16. päivä:

Kaijalta sain

nuken- / nallensängyn ja kaksi "minivirkattua" kassia. Kassit ovat taas niin pienen pientä virkkausta! Tuo sänky on erityisen kiva idea. Nehafon pikkutytöt jo "sovittelevat", kenen nukke tai nalle siihen mahtuu parhaiten nukkumaan vai laitetaanko sänkyyn kalenterista saatu pikkunalle.

16. päivä: Mikä löytö! Upea ristipistotyötaulu - aiheena kukkakori. Kiitos Kaija!

Tiina on saanut:

paperikorissa "tähtikeksejä", joululiinan ja kukkia posliinimaljakossa sekä pahvirasiassa kaulakorun ja pikkuisen "love"-sydäntyynyn.

16. päivä Tiina löysi paketistaan monenlaisia miniaskartelun mahdollistavia tarvikkeita.


 Joulukuun 17. - 18. päivä:

 Kaijan paketeista on löytynyt

 

 helmitaulu, kello ja karttakeppi - ihan selvästi "opettajan tarvikkeita".

Kellolla opettaja kutsuu koululaiset välitunnilta sisään, karttakepillä opettaja tai koululainen voi näyttää esim. maailmankartalta missä on Suomi-niminen maa ja helmitaulun avulla koululainen opettelee laskemaan. Jälleen kivoja ideoita!

Hauska yhteensattuma, että pari viikkoa sitten hypistelin yhdellä kirpputorilla lapsille tarkoitettua helmitaulua ja mietin miten sellaisen voisi tehdä nukkekodin lapsille.

18. päivän paketista löytyi iso ja pieni "olkipukki" ja nam, nam - joulutorttuja. Olen 1:1 - elämässä hyvin perso joulutortuille. Sanoin kerran hyvälle ystävälleni, että voisin syödä niitä vaikka juhannuksena. Kerran hän yllätti minut juhannuksen tienoilla ja tarjosi kahvin kanssa joulutorttuja - oli löytänyt ne pakastimen pohjalta.

Tiina sai

 

Schifkan ohjeella vähän soveltaen tehdyn työkalupakin tykötarpeineen; "maalipurkkeja", sivellin maalaamiseen, akkuporakone, kuparilankakäämejä, työkaluja.

18. päivän paketista löytyi viinipullon korkin "metallisesta" suojuksesta (leikattu ensin saksilla suikaleiksi) punotun korin / seinähyllyn sisältäen kirssanruokaa ja ruokakupin.

 

Joulukuun 19. - 21. päivä:

Kaijalta sain

taiteilijatarvikkeita, somia pieniä enkeleitä ja kauniin keltaisen hartiahuivin, joka on neulottu ohuesta villalangasta 0,9 puikoilla! Kaunis käsityö!


Pöydän päälle veitikkaiset rientää, veitikkaiset
syövät paistia ja juovat lientä, juovat lientä.
Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

Herkkua on siinä monenlaista, monenlaista.
Kuiske kuuluu: "Miltä ruoka maistaa, ruoka maistaa?"
Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!


Tiina on löytänyt paketeistaan:

punaisen postilaatikon, joka on tehty hammaslankakotelosta, ja postinjakaja on jo ehtinyt joulukiireistä huolimatta laittaa Tiinan postilaatikkoon Savon Sanomat ja Iisalmen Sanomat.

20. päivän paketista löytyi vaaleanpunaiset Marian ohjeella (Nukkekoti Väinölä) tehdyt nukkekodin nuken- tai nallenrattaat ja 21. päivän paketissa oli mansikkamehupulloja puuhyllykössä. Mehupulloista kolme on silmätippapulloja.


Joulukuun 22. - 23. päivä:

 Kaijalta sain

 

mukavia jouluisia minejä 22. päivän pakettista.

Ja 23. päivä: Jälleen upea käsityö: joulu- / nalleaiheinen ristipistomatto tai voisi sen tauluksikin seinälle laitta. Niin upea se on!

Sitten leikitellään kuusen alla, kuusen alla
kunnes koittaa päivä taivahalla, taivahalla.
Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

Hiljaa hiipii joukko varpahillaan, varpahillaan

kotikoloihinsa alle sillan, alle sillan.

Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

Tiina on löytänyt paketeistaan

itse tekemäni "olkipukin" ja joulukoristeita.

23. päivän paketissa oli kissa-aiheisia tauluja ja julisteita. Kuvassa oikealla oleva pyöreä kissataulu on kissan saamasta näyttelymerkistä irroitettu keskiosa. Muut kuvat on lehdistä  yms. leikattuja.


Joulukuun 24. päivä:

Kaijan paketista löytyi

 

Reutterin posliinia ja leivoksia. Upea! Vaikka minulla on jonkin verran ennestään Reutterin posliinia, niin tällaista ei ole.

Tiina sai

"isoäidin perintönä" monitoimikoneen ja joulukortin. Joulukortissa luki; "Tiinalle Hyvää Joulua! tv. Liisa ja Nehafon väki".

Monitoimikoneen olen rakennellut ihan Tiinaa varten. "Isoäidin perintönä" koska monitoimikone ei ole ihan uusinta mallia.

Lisäksi Tiina sai yllätyspaketin, jonka sai avata 24. päivä.

Yllätyspaketista löytyi yllä olevan valokuvan kissa, joka on katkoviivalla ympäröity. Nukkekoti Nehafon lapsilla on melko paljon kissoja ja koiria. He halusivat antaa Tiinalle yhden kreetalaisista kisuistaan.

Kiitos Kaijalle joulukalenteripakettien upeista sisällöistä!  Ja Tiinalle joulukalenterin tekeminen oli tosi mieluinen asia!