Hollantilainen Juliana-äiti on eronnut ja tullut Suomeen Hollannista kolmen lapsen kanssa. Saaralla on keltainen mekko ja tummanruskea tukka. Pirkko ja Pentti ovat pukeutuneet Hollannin kansallispukuun. Saaralla, Pirkolla ja Pentillä on suomalainen isä. Kaksi lapsista, Katariina ja Klaus on adoptoitu Saksasta. He ovat pukeutuneet saksalaisiin kansallispukuihin. Suomessa syntyneitä ovat lippalakkia aina päässä pitävä Paavo, keltatukkainen Paula ja sinisilmäinen Mirjami. Maria-vauvalla on ikää puoli vuotta ja muut lapset ovat 4 – 9 - vuotiaita.

 

Useat nukkekotini asukkaat ovat jo monta vuotta istuneet olohuoneen vitriinissä. Juliana-äiti (kirpputorilöytö) sekä Pirkko ja Pentti ovat hollantilaisia kansallisnukkeja. Pirkon ja Pentin olen saanut isäni sisarelta, kummitädiltäni. Hän on ostanut ne ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan Hollannista vuonna 1952. Suurin piirtein samalta ajalta ovat saksalainen Katariina ja Klaus, jotka sain omalta sisareltani. Paavo, jolla on sininen asu ja lippalakki päässä, on ostettu antiikkimessuilta. Nukke voisi olla saman aikakauden nukke kuin hollantilaiset ja saksalaiset nuket. Saara ja Paula ovat myös vanhoja nukkeja, jotka olen saanut lahjaksi.  

 

Yksi "suomalaisista" nukeista, Mirjami, on "vauvamainen" ja hänen siniset silmänsä aukeavat. Nukke on siltä ajalta kun itse leikin nukeilla. Tällä nukella on minun itseni ompelema "mekko" päällä. Siitä voisin päätellä, että se on tehty noin 10-vuotiaana eli 1960-luvun alkupuolella. Maria-vauva on myös kirpputorilöytö.

Julianan nykyinen puolisokin on suomalainen. Hän on nyt työmatkalla. Toisin sanoen en ole vielä löytänyt sopivaa nukkekodin isää.

 

Juliana ja hänen ensimmäinen sekä toinen eli nykyinen puolisonsa ovat antaneet lapsilleen nimet läheistensä tai ystäviensä mukaan.

Perheen äiti on saanut nimensä Hollannissa vuosina 1948 – 1980 hallinneen Juliana kuningattaren mukaan.

 

Kuvassa vasemmalta alkaen: Pentti, Pirkko, Paavo, Maria, Saara, Katariina, Klaus, Mirjami, Paula ja Juliana - äiti.

446207.jpg