Kaikki alkoi siitä, että löysin nappikoristani nukenvaunujen pyöriksi sopivat punaiset napit. Niinpä näpersin Marian ohjeella soveltaen Nukkekoti Nehafon tyttärille uudet nukenvaunut. Kiitos Marialle hyvästä ohjeesta!

1199575.jpg

1199577.jpg

Perusperiaatteena oli, että vaunujen materiaalit löytyvät kotoa. En siis tätä näperrystä varten ostanut mitään. Vaunun kopan materiaali on melko ohutta pahvia, jonka päällystin ulkoa ja sisältä kankaalla. Ulkopuolella koristeena on valkoinen nauha ja kuomuaukon yläreunassa pieni pitsi. Pitsin lomasta riippuu "pieni silmänilo" eli korviksen osanen. Työntöaisa on kuparimetallilankaa. Siihen pujotin kapeahkon pitkänmallisen helmen. Liimana jälleen pikaliima.

Tarkkasilmäinen blogin lukija huomannee, että tällä hetkellä näissä vaunuissa nukkuukin nalle eli nämä taitavat ollakin nallenvaunut.

1199582.jpg

Vaunujen pyörät on siis koottu isommasta punaisesta napista ja pienemmästä vaaleasta napista. Vaunujen pyörien akselit on tehty lyhentäen hammastikuista. Halusin vaunujen pyöristä pyörivät. Akselit on pujotettu sellaisiin läpinäkyviin ohuisiin putkiin esim. kuivamustekynissä on sellaisia, omani taitaa olla tullut posliininmaalauspensselin mukana. Nämä putkenpätkät on liimattu valkoiseksi maalattuun riman pätkään ja tämä riman pätkä vaunujen kopan pohjaan.

1199584.jpg

Pirkko (vasemmalla) ja Katariina tässä työntelevät "vauvojaan". Pirkon nukenvaunuista olenkin jo kertonut aikaisemmin.