Olin tällä viikolla pari päivää Hesassa sisareni kanssa "humputtelemassa". Oli mukavaa! Tietysti me valitsimme Hesan reissun ajankohdaksi tämän viikon, kun siellä oli juuri nyt raitiovaunuliikenne ihan "sekaisin", yhtenä suurena työmaana keskellä kaupunkia.

Edellisen kerran olen käynyt Hesan keskustassa noin 5 vuotta sitten! Lentokentällähän olen käynyt kyllä 1 - 2 kertaa vuodessa, kun olen lentänyt "etelänmaille".

Minulla oli ohjelmassa muutamia "minikohteita" eli kävin ensimmäisen kerran Minimaailman kiikkeessä paikan päällä. Liike oli juuri avattu uudessa osoitteessa. Kävin myös Hobby Point - askarteluliikkeessä. Molemmat liikkeet ovat aivan ihastuttavia paikkoja. Ja mukaan lähti monenlaista...

1705289.jpg

Kuva 1: Nehafossa asuvat Juliana-äiti ja hänen isosiskonsa Wilhelmina ovat Hollannista kotoisin. Wilhelmina oli iloinen "hollantilaisista" tuliaisista. Eikös nämä ole Hollannista, kun on tuulimyllyn kuvia, vaikka tuolla taustalla kyllä lukee ihan muuta...

1705295.jpg

Kuva 2: Kahvimylly (Reutter) Juliana-äidille.

1705300.jpg1705305.jpg

Kuva 3 ja 4: "Sorruin" taas Bodo Henning-tuotteisiin; Lihamylly ja vohvelirauta. Olisi ollut muutakin mukavaa, mutta oli pakko jättää toiseen kertaan.

1705307.jpg

Kuva 5: Uusi teekannu Juliana-äidin kokoelmiin. Mihinkähän Nehafossa hän laittaa lukuisat tee- ja kahvikannunsa?

1705319.jpg

Kuva 6: Tätä pientä ruskeaa nallea en voinut jättää kaupan hyllylle. Nehafon lapsille tuliainen. Heillä on kyllä ennestään melko monta nallea...

1705322.jpg

Kuva 7: Nehafon kellarikerroksen pieneen wc-tilaan. Katsotaan laitanko tällaisena vai "muotoilenko" vähän ts. lyhennänkö tai poistan tuon "pitkän putken".

1705323.jpg

Kuva 8: Keittiön tiskiallaskaappi. Tämän vuoksi alunperin menin Minimaailmaan. Olen pitkään miettinyt ja suunnitellut Nehafon keittiökalustusta. Olen jopa piirtänyt / suunnitellut paperille, miten kalustan keittiön. Tämä tiskiallaskaappi on juuri sopivan leveä ja korkea. Nyt keittiön "isot" kalusteet alkaa olla hankittuna, joten voisin vaikka aloittaa varsinaisen keittiöremontin... kunhan 1:1 puutarhahommilta ehdin.

Pieni ilonaihe, jolla vitsailtiin, Hesan reissulla: Mukava käydä ostamassa wc-istuin ja tiskiallaskaappi sekä tuoda kalusteet kotiin ratikalla ja junalla!

Kotoa ja Kuopiosta lähtiessä oli lämmintä parikymmentä astetta, mutta Suonenjoen aseman seutuvilla oli maa ihan valkoinen! Rakeita, kertoivat seuraavan päivän lehdet. Hesassa vähän sateli vettä, mutta ei haitaksi asti. Toinen päivä oli helteinen tuulesta huolimatta. Junamatka kotiin palatessa oli myös tukahduttavan kuuma. Tämä kesä näkyy olevan "sataa, paistaa, sataa" - kesä.