Nyt kun Nukkekoti Nehafo on oikealla paikallaan, olen aloittanut muutaman, jo valmiin huoneen uudelleen kalustamisen. Talon siirron ajaksihan kaikki piti tyhjentää. Arvaatte varmaan, että tämä uudelleen kalustaminen on mukavaa puuhaa. Samalla täydennän huoneiden kalustusta ja muuta sisustusta. Ruokasaliin tarvittiin lisää pöytätilaa, joten tein tarjoiluvaunun.

1511049.jpg

Kuva 1: Pöytäosa on muovirasian kansi - maalasin sen hopeavärillä. Puiset myös hopealla maalatut jalat ovat kahvitikuista ja pyörät ovat "peltisiä", hopean värisiä nappeja, joissa on valmiina näin kaunis koriste. Nämä pyörät eivät ole pyöriviä.

1511058.jpg

Kuva 2: Tarjoiluvaunuun on katettu jälkiruoaksi keksejä, kannussa vaniljakastiketta ja jälkiruoka-astioissa hedelmiä; sitrushedelmien ja kiiwien paloja sekä mansikkaa ja viinirypäleitä.

Sain nämä hedelmät nukkekotikerhon kerhoswapista vuosi sitten toukokuussa Hannalta. Tarjoiluvaunussa vasemmalla ja oikealla "nurkassa" olevat "kullanväriset, metalliset" tarjoiluastiat (= omenan mallisia) ovat korvakorujen osia.

1511069.jpg

Kuva 3: Juliana-äiti on kattanut perheen juhla-ateriaa varten parhaimmat astiansa ruokasalin pöydälle. Ruoka taitaa olla vielä uunissa.

1511077.jpg

Kuva 4: Tässä vielä parempi kuva näistä iki-ihanista Bodo Hennigin astioista. Astioita on 8 kutakin "lajia" ja liemimaljoja kaksi. Lasitavara on muuten lasia! Ostin nämä Tampereelta Nukkelasta jo pari vuotta sitten. Nyt vasta näille löytyi paikka nukkekodista. Nukkekoti Nehafon asukkaiden elämässä nämä astiat ovat Juliana-äidin ja hänen miehensä häälahjaksi saamia.

1511090.jpg

Kuva 5: Samoin häälahjaksi saatuja ovat nämä ruokailuvälineet. Lusikoita, haarukoita ja veitsiä kutakin on täysi tusina. Näitä katsellessa sanat eivät riitä kertomaan kuinka hienoja ovat. Nukkelasta Bodo Hennigiä jälleen.

1511062.jpg

Kuva 6: Vielä lopuksi yleiskuva ruokasalista, tänään kuvattuna.