Kerroin jo maaliskuussa että Wilhelminan ja Ferin keittiöön Nukkekoti Sirandaan on tilattu hopeanharmaa jääkaappi. Keittiön remontti on edelleen kesken, mutta jääkaappi "tuli" noin viikko sitten. Wilhelmina on "sisustanut" sitä innoissaan.

"Uhrasin" (joku voi ajatella että todella tyhmää) mummini perintönä saadun poljettavan Singer-ompelukoneen tummanvihreän saranallisen peltirasian ja tein siitä nukkekodin jääkaapin.

Maalasin peltirasian ulkopuolelta hopeamaalilla ja tökitin pensselillä viimeisen kerroksen niin että pinnasta tuli epätasainen. Sisäpuoli on maalattu valkoiseksi.

Nukkekotieni kodinkoneista tulee aina sen merkkisiä, mitä satun sopivan merkkikuvion löytämään. Tämä merkkikuvio on suoraan lehdestä leikattu ja liimattu jääkaapin pinnalle.

Itse kaappiosan hyllyt ovat ohutta koivuvaneria, jonka maalasin hopeavärillä. Ovessa olevat hyllyt; kaksi alimmaista ovat ihokarvanpoistokoneen terien suojuksia ja kaksi ylimmäistä on leikattu tussikoteloista.

Keittiön ovessa on pakkauksissa "juustoa". Juustopalat on leikattu apteekissa myytävistä korvatulpista.

Mehupullot ovat osittain "omaa tuotantoa", osittain eurominejä.

Jääkaapissa on Tupperwareminejä ja vihreä "rasia" jääkaapin keskihyllyllä on Pirkka-hammaslankakotelo (melko pieni).

Suklaakääretortun paloineen sain Pampulalta joulukalenterista 2008. Jotain pientä ruokatäydennystä jääkaappiin tulee sitten kun sellaista sopivaa tavaraa löytyy.

Tästä kuvasta näkyy hyvin miten hyllyt on kiinnitetty. Tai ei niitä ole oikeasti mitenkään kiinnitetty. Ne pysyvät hyvin, kun jääkaapin sisäreunaan on liimattu aaltopahvia, joka sattui olemaan kullanväristä. Mitä ostin vuosia sitten enkelien siipien tekemiseen.

Hyllyjen kiinnitysidea on Tuulalta.