Kotiin sisään astuttaessa tullaan yleensä ensimmäiseksi eteiseen. Niin myös Nukkekoti Sirandassa. Eteisestä saa  ensivaikutelman kodista ja sen asukkaista.

Sirandan Wilhelmina ja Feri ovat hankkineet eteisen kalustonsa osittain valmiina "euromininä" (lipasto), osittain puuvalmiina kuten tuolit, jotka on maalattu Helmi-kalustemaalilla. Kaappikello on "vanha" kirpparilöytö, jota vähän "tuunasin" mm. vaihdoin kaappikelloon toisenlaisen kellon (vanha rannekello).

Ruskean lipaston vieressä on toinen kirpparilöytö - kivinen arkku. Eteisen matto on ostettu "Välimeren maista". Ja kuparilangasta punottu naulakko on tänään väkerretty.

Naulakossa punainen villatakki on Kaijan "käsialaa", samoin kori kiviarkun päällä. Kaulaliinan ja myssyn olen saanut Tuulalta. Häneltä on myös upea seinätaulu.

Eteisen lipaston päällä on Wilhelminan lempivärin mukaan hankittu puhelin, kukkia portugalilaisessa posliinimaljassa, kreetalainen  tinapatsas ja antiikkimessuilta hankittua hopeaa.

Kattolampun varjostimen virkkasin kuparilangasta. Seinälampun varjostin on alunperin hatunmallinen rintakoru.

Eteisen lattia, samoin kuin keittiön lattia on tehty "Bilteman sytykkeistä", jotka on ennen lattiaan liimaamista käsitelty Osmo puuvahalla, värinä mänty.