Nukkekoti Nehafon Juliana-äiti on jo jonkun aikaa tuskaillut, kun kodin pääsisääntuloaula on ollut remontissa. On siinä ollut kestämistä 9 lapsen ja muun suvun kulkiessa edes takaisin remontin keskellä. Mutta tänään perhe sai pääaulan viimeisenkin lampun kattoon kiinnitetyksi.

2204545.jpg

Kuva 1: Vasemmalla olevasta ovesta pääsee keittiöön ja oikealta ruokasaliin. Portaita pitkin tullaan toiseen kerrokseen ja sieltä kolmanteen ja neljänteen. Valokuvaajan selän takana on talon pääulko-ovi.

2204546.jpg

Kuva 2: Ylös vievien portaiden alla on portaikko kellarikerrokseen. Tässä kuvassa siis vasemmalla olevat valkoiset kaiteet. Lipaston päällä on hollantilainen posliinituulimylly, jonka sain Kirsiltä. Kuten varmaan muistat Juliana-äiti, hänen sisarensa Wilhelmina ja kaksi Julianan lapsista ovat hollantilaisia. Takaseinällä on sisareni grafiikkataidetta. Myös oikealla oleva "isosedän perintöarkku" (= pillerirasia) sopii tähän aulatilaan.

1231341455_Pääsisääntuloaula 8  0401

Kuva 3: Ystävältä "aikoja sitten" nukkekotia varten saatu "aurinkopeili" sopii hyvin tähän aulaan. Peili on ihan ehjä ja hyvä. Tässä valokuvassa siihen vain heijastuu takaseinän tapetti. Marialta Wanhanajan lelumarkkinoilta Forssasta ostettu kellokin on jo seinällä ja Pampulalta joulukalenterista saatu kaunis sininen puurasia pöydällä.

2204551.jpg

Kuva 4: Pampulalta joulukalenterista saatu viherkasvi on hyvässä "kasvussa". Seinällä on valokuvia Kreikasta.

2204552.jpg

Kuva 5: Kreikan valokuvia on lattiasta kattoon, sillä Kreikka on yksi perheen mieluisista lomakohteista. Valokuvat ovat "oikeasti" korteista, joissa on paljon pieniä kuvia / kortti.

2204554.jpg

Kuva 6: Seinällä oleva savikiekko on Sardiniasta. Tällaisia (isommassa koossa tietysti) 3000 - 4000 vuotta sitten saarella elänyt nuraghi-kansa käytti leivän leimaamiseen. Jokaisella leivän leipojalla oli oma kuvionsa, joten aina tiedettiin, kuka oli leivän leiponut.

Oikealla portaiden vieressä on suvun pari vanhaan valokuvaa. Oikeanpuoleinen valokuva on minun 1800-luvun lopulla syntyneestä mummistani nuorena tyttönä. Toinen valokuva on hääparista vuodelta 1876.

2204559.jpg

Kuva 7: Vielä silmäys "yläilmoihin" ts. kattolamppuun.

Tämän pääsisääntuloaulaprojektin lisäksi Juliana-äidillä on menossa toinen paljon suurempi rakennusprojekti. Nukkekoti Nehafon eteen on nimittäin rakenteilla osittain kaksikerroksinen kuisti / terassi ja pääsisääntuloportaat.

Koska Nehafon "päätalon / -osan" jo rakenteilla ollessa sain ajatuksen kellarikerroksen tekemisestä, niin talon pääovi jäi toiseen kerrokseen. Siinäpä onkin kuistin / terassin rakentajille haastetta. Laitan valokuvia ja juttua blogiin, kun on jotain kuvattavaa.