Tuumaa Juliana-äiti. Hän on vihdoin saanut sisustettua uudelleen hänen ja miehensä makuuhuoneen remontin jälkeen. (Teille jotka ette vielä tiedä, niin Nehafossahan ei ole vielä perheen isää näkynyt, kun en ole löytänyt "sopivaa" nukkea. Joten "leikin" että isä reissaa maailmalla).

1582470.jpg

Kuva 1: Yleiskuva makuuhuoneesta. Keskellä etualalla on Hannan tekemä huovutettu koira. Vasemalla itse tekemässäni punaisessa nojatuolissa istuu nukkekotikerhossa huovuttamani nalle Oskari Olevainen, siis "Osku".

1582467.jpg

Kuva 2: Juliana-äidin työpöytänurkkaus. Työpöydän tekemisestä olen kertonut jo aikaisemmin. Kerhoswapista saadussa, Tuulan tekemässä tuolissa istuu huovuttamani nalle Roope Räpeltäjä. Tuulalta kerhoswapissta olen saanut myös marjapuuron punaisen kapean maton, joka näkyy vähän kuvassa vasemmalla. Matto sopii erinomaisesti makuuhuoneen väreihin. Kerhoswapista on myös kaunis puinen "roskakori", joka on työpöydän alla. Se on Jennin tekemä ja oikeastaan liian hieno roskakoriksi.

Työpöydällä vasemmalla on pöytälamppu. Eli lamppu on rakennettu seuraavasti: Kuparivärillä maalattu puinen helmi, valkoinen pillerirasian kansi, jossa oli valmiiksi reikä, ja lampun lasi on posliinimaalauspensselin muovinen suojatuppi. Lisäksi pöytälamppu sisältää pieniä kuivamustekynän osia.

1582481.jpg

Kuva 3: Myös Julaiana-äidin hieno ompelukone on makuuhuoneessa. Ompelukone on ensimmäinen "Bodo Henning"-ostokseni. Ostin sen kun ensi kertaa kävin Forssassa Nukkekoti ja Lelu - liikkeessä.

Ompelukoneesta, kuparilangasta punotusta vanhempien sängystä ja nyt Nalle Puhin käytössä olevasta pajukopasta on jo juttua aikaisemmin blogissani. Ja kaakeliuunin / pönttöuunin tekemisestä löydät kuvia ja juttua täältä.

1582486.jpg

Kuva 4: Tässä vielä yleisnäkymä vanhempien sängylle päin. Sängyllä oleva valkoinen virkattu hartiahuivi, jossa on vihreät nauhat, on Tiinan virkkaama. Kerhoswapista tämäkin.

1582484.jpg

Kuva 5: Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, Juliana-äidin lempitaitelija on Heljä Liukko-Sundström. Hänen lammasaiheinen "keramiikkataulu" koristaa sängyn päätyseinää. Vasemmalla Muumimamma ja Muumipappa aiheiset taulut tein postimerkeistä. Molemmin puolin sänkyä on "lukuvalot" (= korvikset). Nehafossahan ei ole oikeasti sähköjä kuten olen jo aikaisemmin kertonut.

1582489.jpg

Kuva 6: Maria-vauvan nurkkaus. Pinnasänky - laatikoston, jotka tosiaan ovat yhtä ja samaa huonekalua, tilasin viime vuoden alussa The Dolls House Emporium / nettikaupasta. Oli muuten tosi positiivinen kokemus!

1582471.jpg

Kuva 7: Makuuhuoneen kattolamppu. Ensin liimasin kattoon valkoisen napin. Itse lamppu on tehty pienikokoisesta punaisesta (= muovia) kynttilälampetista ja valkoisesta kannallisesta napista. Vaikein vaihe oli saada "lamppu" kattoon kiinnitettyä ja jopa kohtalaisen suoraan. Kuparilanka oli hyvänä apuna.

1582476.jpg

Kuva 8: Tästä kuvasta näkyvät hyvin makuuhuoneen vaaleanpunaiset, pitsireunaiset verhot. Itse vaaleanpunainen verhokangas on kirpparilta ostetusta huivista, jossa on monia värejä ts. huivista voi saada verhot moneen huoneeseen. Verhotanko on puinen grillitikku ja päissä on helmet.

1582479.jpg

Kuva 9: Lopuksi esittelen vielä makuuhuoneen seinällä olevat kaksi muotokuvaa. Alimpana on valokuva Juliana-äidistä nuorena morsiamena. Ylimpänä Juliana-äidin äidin nuoruuden kuva, jonka oikeasti sain Tuulalta kerhoswapista.