Rouva Kauppias Ida - hänestä kerroin jo elokuussa - on palkannut avukseen myyjäksi sisarensa tyttären Teresan.

Ida - rouva on juuri kertomassa Teresalle kauppasuunnitelmistaan. 

Teresan isä on italialainen, oikeastaan kotoisin San Marinosta. Löysin "Teresan", kansallisnukke San Marinosta, kirpputorilta Tampereelta. Vaihdoin hänelle toisenlaisen esiliinan, muutoin hän on siinä kunnossa ja asussa, missä hänet ostin. 

Jälleen kerran löysin sopivan kokoisen nuken, jolla on hienot kasvot ja kampaus. Ja tarinan alkoi heti syntyä mielessäni. 

Tämä nukkisharrastus on mielenkiintoinen. Olen rakentanut yhden ison nukkekodin eli Nehafon, jonka sisustus on melkoisesti kesken. Ensin Nehafon perhe eli Juliana-äidin perhe laajeni ja laajeni. Sitten rinnalle "syntyi" uusi perhe eli Wilhelminan ja Ferin perhe. Heillä ei ole vielä kotia. Asustelevat toistaiseksi Nehafossa. Sukua kun ovat. Ja nyt taas uusi kotia vailla oleva "perhe" eli Ida- rouva ja Teresa!

Jos lukijani olet nukkisharrastaja, niin arvaat mitä mielessäni liikkuu! Uusia nukkekoteja rakentamaan! Tarvittaisiin yksi vähän Nehafoa pienempi. Pienempikö? Kannattako pientä edes tehdä, kun laajentaa kumminkin? Entä yksi "kaksio". Mutta mihin ne kotona sijoittaa - pitänee ensin ratkaista.