Kivituhkalasti - 10 m³ - tuli siis maanantaina 23.06. iltapäivällä. Siitä asti olen oikein urakoinut kivituhkan siirtämisessä kottikärryillä ja osittain kantaen kahdella ämpärillä, yksin. Tein neljänä päivänä kahta puutarhatyövuoroa päivässä, 3 - 4 tuntia / työvuoro. Aamu- ja iltapäivävuoro. Välillä lepäsin ja joskus jopa nukuin kunnon päiväunetkin. Puutarhatyövuoroihin sisältyi aina monta tuntia kivituhkan rahtaamista ja vähän jotain muuta, kevyempää puutarhatyötä.

Kuva%202.-normal.jpg

Tästä kuvasta voisi sanoa, että hiekkalaatikkoleikkiäkö? Seinän vierustalla vasemmalla on aikaisempien asukkaiden laittamaa valkoisenharmaata pientä koristekiveä. Ennen sen ja nurmikon välissä oli enemmän tai vähemmän rumia luonnonkiviä. Nyt rajasin koristekiven ja kivituhkan rajan Kekkilän mustalla metallisella rajausreunalla. Rajausreunaa näkyy yksi pakkaus kuvassa vasemmalla pystyssä puuarkun vieressä. Rajausreuna on helppo asentaa, mutta se on aika arvokasta. Ostin rajausreunaa melko paljon viime syksynä, kun täältä lopetettiin Agrimarket ja siellä oli alennusmyynti.

Laitanko, todennäköisesti laitan, kivituhkan päälle jotain - voin miettiä asiaa ainakin ensi talven. Laittaisin kivi- / betonilaatoituksen, mutta ne murkut, ne murkut.

Tässä vaiheessa pihan laittamista vähän joka puolella on näitä tarvike- ja roju- "kasoja". Erityisesti tässä osassa pihaa.

Kuva%203..jpg?1594365334

Kuva%204..jpg?1594365337

Puutarhani käytäviä - kivituhkalla päällystettyjä ja alla suodatinkangas. Seuraavaksi kukkapenkkien reunusten laittamista. Tänä kesänä ja hommaa jää tulevillekin kesille. Myös näiden käytävien osittain kattamista jollain ja paikoin myös porrastuksen tekemistä joudun miettimään. Kivituhka kun kulkeutuu helposti jaloissa sisälle ja jos sataa paljon, niin vesi juoksettaa sitä.

Kuva%205.%20Talvivarasto-normal.jpg

Melko pian huomasin, että kivituhkaa on ihan liikaa. Sanoisin arviolta, että 6 - 7 kuutiota upposi tässä vaiheessa pihalleni, muutama pienehkö käytävä on vielä auki kaivamatta. Ylimääräistä kivituhkaa en voinut varastoida talveksi siihen, mihin kuorma-auto sen kippasi. Joten jouduin miettimään talvivarastolle uuden paikan. Pihani vieressä tämäkin, taloyhtiön nurmikolla takapihalla.

Olo on kyllä ollut jo monena päivänä kuin pieksetty. Koko kroppa kipeänä. Onneksi koko viikolla ei satanut. Jos olisi satanut, homma olisi ollut vieläkin raskaampaa. Vasta tänään iltapäivällä satoi, kun olin aamupäivän aikana saanut kivituhkan siirtourakkani loppuun. Kiirehdinkin urakan loppuun saamista, kun huomasin sääennusteesta että sateita on tulossa useampanakin päivänä.

Mutta ... seuraava puutarhaan liittyvä melko raskas kantamis- / siirtämisurakka on jo mielessä. Alkuviikosta rautakauppaan tilausta tekemään!