Viime lauantaina nukkekotikerhomme aloitteli syyskautta Kuopiossa. Aiheeksi olimme sopineet kippojen tekemisen paperisuikaleista. Seitsemän kerholaista näpräsikin sitten paperisuikaleiden kanssa. Mukavaa oli, kiitos kaikille läsnäolleille!

Itse koin tuolloin, että paperisuikaleet eivät ole "minun juttu" enkä saanut mitään kunnollista aikaan. Mutta arvatkaas, kun pääsin illaksi kotiin. Lauantai-illasta alkaen nyt jo ahkerasti kolmatta päivää olen tehnyt paperisuikaleista kippoja ja joutunut toteamaan, että tämä on kumminkin minun juttu.

Kuva%201.%20Tarvikkeet%20ja%20ty%C3%B6v%

Materiaalina olen käyttänyt serpentiinejä. Kiitos Tiinalle vinkistä, että serpentiinin voi myös halkaista. Työvälineenä iso parsinneula, josta on pää leikattu pois, joten neulansilmä on avoin. Kiinnitin neulan "Tuulan mallin" mukaisesti korkkiin työskentelyn helpottamiseksi.

Kuva%202.%20Paperin%20kieputusta-normal.

Serpentiiniin alkupäähän vähän liimaa ja se pyöritetään neulan ympärillä tiiviiksi rullaksi. Itse pyöritin neulaa vanhan puisen leikkuulaudan päällä. Minusta se oli näin helpompaa kuin käsissä pyörittäminen. Lopuksi serpentiinin pää liimataan kevyesti rullaan.

Kuva%203.%20Kippojen%20k%C3%A4sittely%C3

Kun serpentiinirullaa työntää sormella tai jollain halkaisijaltaan sopivan levyisellä apuvälineellä, niin syntyy kippo, ruukku tai minkä astian nyt sitten haluaakin. Sitten käsittelin kipot degoupage-lakalla. Tässä ne ovat kuivumassa.

Kuva%204.%20Valmiita%20kippoja-normal.jp

Näiden kippojen väri on serpentiinien väri. Takana olevat kipot ovat kokonaisista ja niiden edessä olevat on tehty halkileikatuista serpentiineistä. Raidallisuus tulee siitä, että leikkaa serpentiinin halki niin että toiselle puolelle jää koko ajan kahta väriä. Kipot voi tietysti halutessaan maalata akryyliväreillä ja hioa pinnan tasaisemmaksi. Loppukäsittelyyn vaikuttaa, mihin kippoja käyttää. Minun kipot saa toistaiseksi olla tällaisia, kun vielä mietin mitä niistä tulee.