Nukkekoti Nehafossa on ahkerasti tehty sisätilojen remonttia tämän vuoden alkupuolelta alkaen. Kolmannen kerroksen aulatilat valmistuivat tänään ja nyt päästään jo talon vinttikerrokseenkin, jossa tyttöjen kammarin remontti on melko pitkällä.

Talon isäntä, Jaakko tässä tutkailee mitä remonttimiehet ovat tehneet ja miten perheen naisväki on vasta remontoidun aulan sisustaneet:Aulasta pääsee vasemman puoleisesta ovesta pienten tyttöjen huoneeseen ja oikean puoleisesta ovesta kylpyhuone-saunatiloihin. Oikealla näkyvä "Marimekkotapetti" on mainoksista leikattua."Vanha" lipasto on eurominituote, josta hioin maalin pois. Lipaston päällä on Aarikan korviksista tehdyt kynttilät & kynttiläjalat sekä pienehkö metallirasia, joka on vanhan kaulakoruni osa.Erikoisen kiinnostunut Jaakko on näistä puisista kierreportaista. Askelmat on tehty 1 mm:n koivuvanerista, pylväät niistä puuhelmistä, joista omista varastoista sattui löytymään, ja coctailtikuista, kaidekin puuhelmistä ja niiden sisällä on ohut kuparilanka. Kierreportaiden mallin löysin joskus netistä.

Tässä kuvassa näkyy kolmannen kerroksen aulassa olevan porrasaukon, josta pääsee alas toiseen kerrokseen, kaiteet pylväineen. Ne on tehty grillitikuista, puurimoista, painonappien ja nepparien osista.

Takaseinällä on veljentyttäreltä Anninalta syksyllä 2006 saatu postikortti, muistaakseni argentiinalainen. Tätä korttia olen säästänyt monta vuotta ajatellen että joskus sen laitan nukkekotiini. Nukkekotiharrastus oli kortin saadessani varsin uusi asia.

Tässä aulatilassa on itselle tärkeitä muitakin muistoesineitä sekä nukkekotikerholaisilta swapeissa saatuja esineitä.

Tätä nukkekodin remonttia tehdessä on periaatteena ollut että teen siitä materiaalista, mitä minulla sattuu olemaan.