Nukkekoti Nehafossa kaikki ei ole niin nykyaikaista. Juliana-äiti kokkaa ruoat toistaiseksi puuhellalla. Niinpä jääkaapi-pakastinkaan ei ole ihan uusi malli. Tässä tulee nyt sen tekemisestä kuvasarja.

Olen tehnyt tätä ainakin puoli vuotta, silloin tällöin. Välillä oli hiljaisempikin kausi, kun "rakennusmateriaali" loppui. Mutta tänään jääkaappi-pakastin vihdoin valmistui. Monta kertaa tätä tehdessä olen tuskitellut, että mitä oikein olen tekemässä, "tuleeko tästä mitään". Mutta olen kokenut myös itsetekemisen iloa!

842538.jpg

Kuva 1; Perusrakennusmateriaalina on peltiset Läkerol-pastillirasiat, joissa on hyvä kannen saranamekanismi ja joita ostin ensin 2 kappaletta viime syksynä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Ajatuksena oli jo silloin jääkaappipakastimen tekeminen.

Aloitin joskus alkuvuodesta jääkaappi-pakastimen rakentamisen. Muutinkin suunnitelmia ja totesin, että tarvitsen 2 rasiaa lisää. Piti odottaa seuraavaa ulkomaan matkaa, koska en ole nähnyt näitä rasioita muualla myynnissä kuin em. lentokentällä. Toukokuussa sitten matkasimme Sardiniaan ja pääsin peltirasiaostoksille. Täytyy myöntää, että ostin muutaman rasian varallekin.

842540.jpg

Kuva 2; Peltirasioita tarvitaan siis 2 kpl jääkaappiosaan ja 2 kpl pakastinosaan. Leikkasin peltirasioista pohjat pois. Pohjattomat rasiat vastakkain, väliin jäi muutama senttimetri "tyhjää". Johon liimasin ensin pahvikaistaleen ja sitten askartelukaupasta ostamaani "peltiä". Mikä lie materiaalin oikea nimi - A4 "kullanvärinen" arkki, jota voi leikata saksilla. 

842546.jpg

Kuva 3; Valmis jääkaappi-pakastin. Lähes meidän jääkaappi-pakastimen ulkomitat, mutta ei niin siro kuin nämä uudet mallit. Jalkoina vähän litteät puuhelmet.

 842554.jpg

Kuva 4; Ulkokuori on maalattu monta kertaa hopeamaalilla, koska se käy myös pellille ja sitä sattuu minulla muutoinkin olemaan. Kahvat ovat hiussoljista.

842555.jpg

Kuva 5; Jääkaappiosa.

Sekä jääkaappi- että pakastinosaan liimasin sisäpinnalle kankaan, tulitikuista "hyllynpidikkeet" sivuseinille ja pahvista hyllyt. Jääkaappiosaan löytyi oveenkin muovinen sopivankokoinen hylly. Kaikenlasita "roinaa" kun tulee pantua talteen. Jääkaappiosa ja pakastinosa on liimattu välissä olevaan, hopealla maalattuun ohueen balsalevyyn, jotta ovet aukeavat.

842562.jpg

Kuva 6; Pakastinosa.

Pakastinosan laatikot ovat sellaista läpinäkyvää pakkausmateriaalia, jossa monet nukkekotitarvikkeet myydään. Leikkasin niitä sopivamman kokoisiksi ja maalasin etuosan epätasaisesti hopeavärillä.