Viime lauantaina aloitin nukkekotikerhossa "rakentelemaan" takkahuoneen kahta kahden istuttavaa sohvaa. "Onneksi" välillä on satanut, ettei ole ollut houkutusta puutarhatöihin. Sillä moneksi illaksi on riittänyt sohvan tekemistä; leikkaamista ja liimaamista.

Lisäsin lauantain 3.5. nukkekotikerhosta kertovaan juttuun valmiin sohvan lähikuvan. Juttu löytyy "Kategoriasta" "nukkekotikerho" (muutetun jutun linkitys ei nyt onnistu).

Sohvan runko ja yleismalli on nukkekotikirjasta, mutta lopputulos on "ihan oma tekele". Alunperinkin minulla oli ajatus, että takkahuoneen sohvien tulee olla sellaisia, ettei Juliana-äidin tarvitse koko ajan vahtia "katrastaan". Että sohvat ovat "lapsiystävällisiä", lapset voivat aina halutessaan istua niillä ja joskus jopa pomppiakin.

Näissä kuvissa ovat molemmat sohvat ja "sohvapöytä":

1538400.jpg

1538405.jpg

"Sohvakangas" on melko ohutta farkkukangasta, käytöstä poistetuista farkuista. Käytin hyväksi farkkujen lahkeisiin kirjotut kukatkin. Sohvan päissä on vanhaa vakosamettikangasta ja alareunassa kiertää Tuulalta saatua koristenauhaa. Sohvien perusrunko on mainosvaneriläpysköistä kuten 3.5. nukkekotikerhojutussa kerroin. Kankaan ja vanerin välissä on superlonia, jota kerran "pelastin" ruokakaupan hedelmäosastolla joutumasta roskikseen.

Sohvien jalkoina on puiset kuutiot, joissa on tuollaisia kirjaimia / numeroita. Kuutiot olen saanut jostakin muiden "romppeiden" mukana. Mitähän tuollaiset kuutiot ovat? Sohvat on siis tehty lähes kokonaan kierrätystarvikkeista!

"Sohvapöydän" olen ostanut heinäkuussa 2006 Islannin matkalla Reykjavikistä antiikkiliikkeestä, joka kyllä suomalaisittain oli enemmänkin osto- ja myyntiliike. Mutta tosi mielenkiintoinen paikka! Hotellimme oli lähellä tuota liikettä ja minä kävin monena päivänä tekemässä löytöjä ko. liikkeestä; Arabian astioita ja nukkekotiastioita sekä tämän "sohvapöydän" ja vastaavanlaisen pienemmän "sohvapöydän". Mikähän tällainen "sohvapöytä" on oikeasti?