Toivotan

TURVALLISTA, HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008

blogini lukijoille näiden Nukkekoti Nehafon Viherhuone Karumen kuvien kera.

Kolmena päivänä joulun jälkeen olen "levännyt" ja "rakentanut kukkia" Viherhuone Karumeen. "Rakentaminen" on oikea sana, kun jokainen kukkaistutus on monesta osasta koottu. Kukka- ja viherkasvimateriaalina on ollut "tekokukat" ts. lahjaksi saatu tai kirpputorilta ja askartelukaupoista ostettu materiaali. Sormenpäät ovat taas ihan pikaliimassa, joka lähtee pois vain kulumalla.

 1169583.jpg

Kuva 1: Valmis Viherhuone Karume ulkoapäin. Keinovalaistuksessa ei näy, että katto on maalattu kuparimaalilla. Aikaisemminhan jo kerroin viherhuoneen petraamisesta mm. katon kuparoinnista.

1169586.jpg

Kuva 2: Voisiko tästä sanoa "murattiruusu". Taitaa olla uusi lajike! Viherhuoneen kahdella ulkoseinällä ja yhdellä sisäseinällä on tällainen köynnös. Valmiita ruusun kukkia, muratin irtolehtiä, vihreää rautalankaa ja pikaliimaa.

1169584.jpg

Kuva 3: Havu - ruusukranssi ovessa, ulkopuolella. Kiitos Tiina tästä havunoksasta!

1169589.jpg

Kuva 4 : Yleiskuva sisältä. Nukkekoti Nehafon lapsista Katariina ja Paavo kissoineen siinä ihastelevat uutta viherhuonetta. Tuulalta saatu valkoinen "suippopäinen kukka" ruukussaan (kuvassa takana lasia vasten) ja aikaisemmin punomani punainen tuolikin on löytänyt paikkansa. Katariinan vieressä olevasta, Hannan eläinkaupasta ostetusta oranssiviiruisesta kissasta on kuvia ja juttua täällä.

1169593.jpg

Kuva 5: Auringonkukkia ruukussa. Oikealla näkyvät sileät pikkukivet on kerätty Välimeren rannoilta.

1169595.jpg

Kuva 6: Pieni tonttu sienen päällä istuskelee ison viherkasvilehden alla.

Jos haluat tietää, mitä "Karume" tarkoittaa, "kurkkaa" tänne.

Viherhuone Karumesta tulikin oikeastaan puutarha-aiheinen roombox, koska joudun ainakin nyt sijoittamaan sen erilleen itse nukkekodista, tilanpuutteen takia.