Mielessäni olen jo jonkin aikaa suunnitellut rakentavani pienen kylpyhuoneen Nehafon kellarikerroksen kodinhoitohuoneen perälle. Suurella perheellä isossa talossa on hyvä olla useampi kylpyhuone ja wc! Kodinhoitohuoneestahan löytyy jo aikaisemmin kuvia ja juttua blogistani.

1885813.jpg

Kuva1: Tämän kylpyhuoneen sisutuksen halusin olevan mahdollisimman paljon itse tehtyä. Niinpä vasemmalla oleva suihku ja keskellä oleva käsienpesuallas kaappeineen on itse tehtyjä. Suihkun "virkaa" toimittavat vanhat nappikuulokkeet. Seinässä oleva putki on pilli, jonka maalasin kuparivärillä. Lattialla suihkun alla on valkoinen muovinen purkin kansi, sitäkin vähän maalasin. Myös seinällä oleva "peilikaappi" on itse rakenneltu; korurasian pohja, jonkin koneen osa tuo itse "peili", siniseksi maalattua puuta ja hopeista ääriviivatarraa. Käsienpesualtaan ja WC-istuimen välissä seinällä on taas jokin koneen osa WC-paperirullatelineenä.

WC-istuimen ostin heinäkuussa Minimaailmasta Helsingistä. Sain silloin siellä tosi hyvää palvelua ja asiantuntijaneuvoja, kun etsin mahdollisimman pienikokoista WC-istuinta, pieneen tilaan.

Ihan Itsen tekstiilivaihdossa sain viime vuonna kauniin keltaisen maton (tekijänä Helimk), WC-paperirullia varten telineen / seinällä sininen - johon mahtuu monta paperirullaa - ja sinikukkaisen pyyheliinan (tekijänä Wiiks). Jännä huomata, miten pikkuhiljaa nukkisvaihdoissa saadut pikkutavarat löytävät nukkekodissani oman paikkansa.

1885816.jpg

Kuva 2: Käsienpesuallas. Kaappi on tehty paperirullasta, päällystetty sinisellä tapetilla, koristeltu "merihenkisesti" nauhoilla ja netistä tulostetulla nukkisboordinauhalla.

1885819.jpg

Kuva 3: Käsienpesuallas lähempää. Sain jostain jo aikaa sitten tällaisen sinisen muovisen "roskan". Ajattelin heti, että käsienpesuallashan siinä on. Reikäkin pohjassa valmiina. Nyt idea muuttui todeksi. Hanatkin on itse tehtyjä ja samoin tulppa ketjuineen; metallikoukun osa ja korujen osia. Peltinappi saippua-astiana ja "saippua" on taas "tietokoneen sisuksista".

1887339.jpg

Kuva 4: Pienen kylpyhuoneen suihku siis jää kierreportaiden ja "suihkukaapin" taakse. Tällä tavoin sain myös tuon nurkan tehokäyttöön. Kierreportaista ole jo kertonut aikaisemmin.