Lauantaiaamuna oli varhainen herätys kello kolme ja vähän ennen neljää lähdin ajamaan autolla Siilinjärvelle. Sieltä meitä lähti viiden aikaan kolme nukkekotikerholaista pikkuautolla kohti Kuopiota, josta joukkomme lisääntyi kahdella. Matka jatkui aamuhämärässä kohti Tamperetta, päämääränä nukke- ja nukkekotimessut. Hyvissä ajoin ennen messupaikan ovien avautumista olimme kärkipäässä jonottamassa lippuja.

Muutama tunti sitten hurahtikin mukavasti nukkistavaroita tutkien ja ostoksia tehden sekä tuttuja ja tuntemattomiakin jututtaen. Myös käsityö- ja antiikkimessuilla piipahdettiin todeten, että niiden anti oli vähäinen verrattuna monipuolisiin nukke- ja nukkekotimessuihin.

Kuva 1: Monenlaista rakentamis- ja askartelutavaraa lähti minun matkaan.

Kuva2. Ihanaa pientä tilpehööriä: Wooperin astioita, Reutter-posliinia, kaunis sinivalkoinen englantilainen teekannu, vanhanmallinen kuparikahvipannu, pikkuvuokia ja puukko sekä tuiki tarpeellinen potta.

Kuva 3. Upeaa käsityötä: Kahvipussikori ja Hannan huovuttama "Nuusku" - kissa.

Kuva 4. Puusohva - Marian kanssa tehtiin vähän vaihtokauppoja.

Kuva 5. Juliana - äitikin oli mukana Tampereella katselemassa näkyisikö hänen miestään. Ei näkynyt. Mutta Julianalla oli muutakin tärkeää ajateltavaa. Hän toi sisarensa Wilhelminan ja tämän puolison Ferin adoptiotyttären uuteen kotiin.

Olipa jälleen mukava reissu, vaikka reissupäivälleni tuli pituutta noin 17 tuntia. Kotona olin iltayhdeksältä. Kiitos mukavalle matkaseuralle: Tuulalle, Kirsille, Kertulle ja Nallulle.