Tänään sain valmiiksi pihani yhden "sivukäytävän" eli terassilta katsottuna pihan oikean reunan.

Kuva%201.-normal.jpg

Tässä kuvassa näkyy koko "komeus", joka on noin neljä metriä pitkä. Kuten muissakin pihan käytävissä pohjatyöt on tehty niin, että kaivoin nurmikon ja kaiken savisen maan pois. Syvyyssuunnassa siis on 30 - 40 cm, pihan perällä enemmän kuin etualalla. Sitten suodatinkangas ja sen päälle punertavaa kivituhkaa.

Kuva%202.-normal.jpg

Pensasaidan alla kasvavan nurmikon ja pihakäytävän välissä on Kekkilän mustaa rajausreunaa. Koska piha viettää alaspäin tein välillä pientä porrastusta olemassa olevista materiaaleista eli betonilaatoista ja antiikkitiilistä sekä luonnon kivistä. Tässä kuvassa näkyvällä polun pätkällä kokeilen katteena Kekkilän pähkinänruskeaa koristekatetta.

Kuva%204.-normal.jpg

Tämän osuuden rakentaminen oli erityisen haastavaa ja mielenkiintoista, kuin palapelin kokoamista.

Mielenkiintoista tulee olemaan, mitä pihallani aikaisemmin vaeltaneet lukuisat muurahaiset pitävät näistä rakennelmista. Sanotaan, että ne eivät oikein pidä kivituhkasta, mutta en ole enää tästä asiasta ihan samaa mieltä. Aina kun näen pihalla jossain kohti enemmän muurahaisia, sirottelen murkkumyrkkyä.

Tänään puuhasin pihalla aamusta pari tuntia ja illansuussa uudelleen pari tuntia. Kaunis aurinkoinen viileä sää ja itikatkin pysyivät enimmäkseen poissa viileydestä johtuen. Oli tosi mukava puuhata kaikessa rauhassa.