Sain tänään valmiiksi Nukkekoti Nehafon kellarikerroksen takkahuoneen kivitakan.

1262071.jpg

Kuva 1: Takan rakennusmateriaalit. Perusrunkona on "serlarullan" pahviputki (takana). Työnsin pahviputken sisään ylös, alas ja keskelle (takka-aukon yläreunasta ylöspäin) tuollaiset lyhyet pahviputken kappaleet, joita olen "ottanut talteen" huoltoasemien wc-tiloista. 

1262072.jpg

Kuva 2: Pahviputkeen leikkasin sopivalle korkeudelle takka-aukon.

1262074.jpg

Kuva 3: Takka-aukon alataso on pahvia. Yläosassakin on pahvia, mutta se peittää vain puolet pahviputken halkaisijasta. Pitäähän sitä hormi olla! Takka-aukon takaseinä on leikattu "puisesta" tabletista, jonka maalasin tumman ruskeaksi. 

 1267481.jpg

1267483.jpg

Kuvat 4 ja 5: Päällystin takan ulkoseinät meren hiomilla pienillä kivillä, liimaamalla ja kivien koloihin tiputtelin siemenhelmiä ja liimaa. Nämäkin kivet ovat Välimeren rannoilta poimittuja. Takan ylä- ja alaosaan liimasin kankaista koristenauhaa.

Kellarikerroksen kanssa on ollut kaikenlaisia kommelluksia, vaikka tätäkin talon osaa rakentaessani olen etukäteen suunnitellut ja suunnitellut sekä piirtänyt ja piirtänyt. Mutta kun en muista katsoa piirustuksia ajatuksen kanssa taloa rakentaessani.

Ulko-ovien aukoista oli tulla liian pienet. Huomasin sen juuri ennen kuin aloitin ulkoseinien kiinnittämisen lattia- ja kattotasoon. Ehdin siinä juuri ja juuri asian korjata.

Nyt kellarikerroksen piti olla niin valmis, että voin liimailla ulkorimoja (nurkkarimoja yms.). Eilen huomasin, että en ole muistanut sahata kattotasoon porrasaukkoa! Itse nukkekotirakennuksen alimpaan lattiatasoon sahasin aukon ajatellen kellarikerrosta. Siis taas on raahattava koko kellarikerros ensi torstai-iltana kansalaisopiston puutyöpiiriin porrasaukon sahaamista varten. Kotona minulla ei ole työvälineitä tuollaisen työn tekemiseen.

Kellarikerroksen rakentamisesta olen kertonut jo aikaisemmin. Kuvia ja juttua löytyy oikeassa reunassa olevilta sivuilta kohdasta "Nukkekotien rakentaminen".