Juliana ja Jaakko ovat saaneet Nehafon olohuoneen remontin ja sisustamisen valmiiksi, joten vieraat ovat tervetulleita.

Aikaisemminhan oli vähän juttua tästä aiheesta mm. katto- ja lattiamateriaalista.

Blogini lukija, jos olet katsellut Nukkekoti Nehafon valokuvia, lienet huomannut, että Nehafossa on melko värikästä;

  • sinivalkoinen ruokasali,
  • puna-valkoinen vanhempien makuuhuone,
  • keltainen / marjapuuron punainen pikkutyttöjen huone,
  • sinivalkoinen kylpyhuone,
  • keittiössä ja takkahuoneessa "Afrikan / Namibian" luonnon värit eli lämminsävyistä ruskeaa, vihreää, punertavaa, kellertävää.

Olohuoneen päävärinä on ruskean eri sävyt.

Seinällä on Kaijan ihastuttavia ristipistotauluja.

Sohvan ja toisessa kuvassa olevan nojatuolin olen tehnyt nukkekotiharrastukseni "alkutaipaleella" muutama vuosi sitten. Saadakseni juuri tämän ruskean kankaan, minun oli "pakko" leikata yhdestä vanhasta pöytäliinasta pala!

"Kukka-allas" on alunperin tarkoitettu tuoksukynttilöille. Nyt siinä on kukkien lisäksi namibialaisia "puolijalokiviä".

Olohuoneen "itämainen" matto on työtoverilta saatu, tuliainen Välimeren maista.Kuvassa näkyvästä palkintokaapista on blogissani oma juttunsa.

Television tilasin samalla kun jossakin kuvassa lattialla näkyvän koirankin muutama vuosi sitten Englannista The Dolls House Emporium - nettikaupasta. Mielestäni televisio on mukavan vanhanaikainen. Televisioon voi vaihtaa kuvan. Nyt katsellaan Ohukaista ja Paksukaista, mustavalkoisena kuvana.

Television päällä on Rodokselta ostamani hopeinen pöytälamppu ja hevonen.

Tämän kaakeliuunin olen ostanut Koljonvirran rompepäiviltä 2007. Sisällä on koivuhalkoja. Uuninluukku oikeine laseineen on pieni vanhahko valokuvakehys! Kehys oli valmiiksi koristeltu "kultaisin" kuvioin.

Kattolamppu on tehty kolmesta koristeellisesta napista, "varjostin" on tekokukkien terälehtiä. Koko komistus riippuu "hopeisessa" metallilangassa kattoon liimatussa napissa.

Tästä kuvasta muuten näkee katon kuvion. Samanlainenhan on ruokasalissa. Kattoon on siis liimattu askartelukaupasta ostettua valkoista Primavera-kartonkia.

Olohuoneen lattia- ja kattolistat olen ostanut Gepetolta ja käsitellyt Osmo-puuvahalla, värinä Savanni.

Seinillä olevista tauluista on kaksikin eri juttua blogissani. Reutter-pöydän tilpehööreineen ostin viime syyskuussa Tampereelta.

Kaarevan oviaukon materiaali on samaa "villaista" vanhaa koristenauhaa, jota olen jo aikaisemmin käyttänyt tällaisissa oviaukoissa mm. ruokasalissa.

Nukkekotiharrastuksessa hyvin toteutuu sanonta "aika tavaran kaupitsee".

Viimeinen kuva olohuoneen verhoista nukkekodin etuseinässä. Verhojen vieressä sisareni taidetta, josta löytyy tarkempaa juttua täältä.

Kaksi viimeistä kuvaa on otettu ilman lisävalaistusta. Niistä ehkä näkee paremmin olohuoneen "luonnonvärin". On vain niin hämärää, että millään ei saa tarkkoja kuvia ellei ole lisävaloja.