Eilen aamulla eli lauantaiaamuna 16.6.07 minulla oli herätys kolmelta.  Noin kello 3.45 lähdin ajelemaan omalla autolla 62 kilometrin matkan auringon paistaessa Siilinjärvelle. Sieltä lähdimme Tuulan ja Kirsin kanssa klo 4.30 ajamaan Kuopion, Jyväskylän ja Tampereen ohi Forssaan. Matkalta tuli kyytiin myös Tiina.

Tuulan auto oli hyvin varustettu; matkakahvinkeitin ja kylmälaukku! Niinpä matkan aikana kahvikeitin porisi ja pysähdyimme nauttiman kahvit eväsleipien kanssa.

 

Forssassa meitä olivat vastassa Maria ja Esa Nukkekoti ja Lelu - kaupassa, jossa oli paljon ihastuttavia pieniä ja isompia nukkistavaroita ja leluja. Totta kai ostimme kotiinviemisiä.

 

666697.jpg

 

Maria esitteli meille myös läheisen kangaskaupan, jossa oli paljon nukkekotiinkin sopivia kankaita, nauhoja ym. Sen jälkeen tutustuimme Marian ja Esan kotona upeaan Nukkekoti Väinölään.

 

Kaunis yksityiskohta Väinölästä - Marian tekemät nukenvaunut:

666706.jpg

 

Kiitos Marialle ja Esalle ystävällisestä palvelusta!

 

Ruokailimme paikallisessa Rossossa. Tuulalla oli mukana sukulaisvierailulla Tavikset. Hekin pääsivät Rossoon "syömään".

 

666707.jpg

Sitten olikin aika hyvästellä Forssa ja lähteä ajelemaan takaisin kotiinpäin.

 

Hankasalmella pysähdyimme toiseen retkemme pääkohteeseen Villa Mathildaan.

666709.jpg

 

Siellä tutustuimme Villa Mathildaan ja Mariaan sekä Nukkekotiyhdistyksen nukkekotinäyttelyyn.

 

666712.jpg

 

Jälleen oli monenlaista katseltavaa! Nukkekodin voi todella rakentaa hyvin erilaisiin puitteisiin ja monella eri tavalla – kaikki yhtä mielenkiintoisia! Saimme nauttia hyvät kahvit herkullisine kahvileipineen ja tehdä pieniä ostoksia. Kiitos Marialle myös antoisasta rupatteluhetkestä.

 

Päivä oli muuttunut illaksi, aurinko paistoi ja luonto oli kauniin vihreää, kun matkamme jatkui jälleen kotiinpäin. Huomasimme, että matka sujui nopeasti nukkis- ja muista asioista rupatellen. Ihmettelimme myös sitä ettemme olleet varhaisesta herätyksestä ja pitkästä päivästä huolimatta kovinkaan väsyneitä.  Kiitos Tuulalle, Kirsille ja Tiinalle mukavasta reissusta!

 

Marialta ja Esalta saamamme "pussukan" sisällöstä sovimme, että arvomme sen nukkekotikerhon syksyn ensimmäisessä kokoontumisessa silloin läsnä olevien kesken. Alustavasti kaavailimme ko. kokoontumista syyskuulle.

 

Minä olin kotona vähän ennen kello kymmentä. Tietysti piti ihastella päivän ostoksia: Rakennustarvikkeita ja työkaluja (1. kuva), kangaspuut mattojen ja muiden tekstiilien kutomiseen (2. kuva), maapallo nukkekodin lasten iloksi (3. kuva). 

 

666713.jpg

Kuva 1.

 

666715.jpg

Kuva 2.

 

666714.jpg

Kuva 3.

 

Ja pienen pieniä minijuttuja (4. kuva). Matto on Raili Frankin virkkaama ja punainen kori on Eija Sirjosen tekemä. "Pannunalunen" ja ketju löytivät kirpputorilta Forssasta. Vesipannun ja silitysraudan ostin Nukkekoti ja Lelu-kaupasta.

666716.jpg

Kuva 4.

 

Kylpyhuoneeseen hankin pesusetin telineineen ja "sokerina pohjalla" Bodo Henningin lämminvesivaraaja suihkuineen.

666718.jpg

 

Kuinka ollakaan – yöllä kotiin tultuani käsittelin vielä kylpyhuone – saunan kattolaudat kertaalleen Osmo-puuvahalla. Joten nukkumaan pääsin vasta puolilta öin.