Kylpyhuone - saunaremontti edistyy hiljalleen. Seinien, katon ja lattian laittamisen lomassa innostuin väsämään / miettimään / suunnittelemaan saunan tarvekaluja. Tänään valmistui jo kauan suunnitelmissa ollut puulämmitteinen kiuas.

Kun katselin oikeiden kiukaiden kuvia, huomasin, että niitähän on monenlaisia. Tämä Nehafon kiuas on "kuin koru" ts. "hopeaa" pinnassa, vaaleanpunaista reunassa. Isäntä sanoi, että meidän oikean saunan kiuaskin on saattanut uutena, siis yli 30 vuotta sitten, olla hopeisen värinen, mutta ei ole enää. Siis nyt se on musta.

Nehafon kiukaan perusrunko on peltipurkki, jossa oli valmiina vaaleanpunainen yläreuna ja alhaalla kultainen reunus. Maalasin kiukaan "hopea" värillä. Rosoisen pinnanhan saa kun viimeisen maalauskerroksen tekee pensselillä "tökittäen". Etuosan luukut eivät aukea. Ne on tehty viinipullon kaulassa olevasta "metallista". Savuhormin suora osa on insuliinikynän "ulkokuoresta" (maalattu mustaksi) - kiitos työkaverille insuliinikynistä. Kiuaskivet ovat oikeaa kiuaskiveä.

735351.jpg