Toivotan sinulle blogini lukija rauhallista joulua!

"Kaikkien ihmisten keskelle, nyt joulu saapukoon. Se kutsuu suureen piiriin, toivoon ja sovintoon: Messias tänä yönä on tullut maailmaan!" (virsikirjan virsi 34)

 

Melkein kaksi vuotta on siitä, kun aloitin tämän jouluseimiprojektini. Tänä jouluna seimiasetelma on ensi kertaa esillä kotonamme.  

Maria ja Joosef sekä paimenet on tehty kirpputoreilta löydetyistä kansallisnukeista. Neljännen kuvan nuket ovat alkuperäisissä asuissaan ja edustavat eri kansallisuuksia. Eläimistä poro ja hevonen ovat kirpputorilöytöjä. Muut eläimet olen ostanut käsitöitä myyvistä liikkeistä. Jeesus-lapsi on ostonukke. Seimen olen punonut pajusta.

Seimen tallirakennuksen olen tehnyt itse "jämämateriaalista". Runko on koivuvaneria. Katto on ruokakaupasta,  hyvin rosoisen puisen hedelmälaatikon lautoja. Seinät on päällystetty kanamunakennoista leikatuilla "luiskekivillä". Lattia ja katto on maalattu ensin Helmi-kalustemaalilla ja sitten askartelukivimaalilla.

Alunperin oli ajatuksena vähitellen lisätä seimen hahmoja, mutta nyt näyttää siltä että seimellä alkaa olla jo "tungosta". Tietäjät kyllä voisi vielä joskus tehdä.

Blogini kategoriasta "Roomboxit" löytyy lisää valokuvia ja juttua seimiasetelman tekemisen vaiheista.