Juliana-äiti on tänään ihastellut uutta kirjoituspöytäänsä. Hän miettii myös, mistä saisi sopivan tuolin pöydän viereen. Hän tarvitsee tietysti myös pöytälampun.

673131.jpg

Aloitin pöydän osien sahaamisen nukkekotikerhossa maaliskuun alussa. Jatkoin sahaamista vähän kansalaisopiston puutyöpiirissä. Pöydän osaset lojuivat siis puolivalmiina useamman kuukauden. Nyt viimeisen viikon aikana olen jatkanut pöydän tekemistä ja sain sen juuri valmiiksi.

Pöydän mallin löysin netistä Nukkekotiwikin kautta. Nukkekotiwiki on nukkekotiharrastajien linkki- ja tietopankki. Sieltä löytyy mm. nukkekotiin liittyviä ohjeita. Pöydän ohjeet taitavat olla ranskaksi. Mutta kuvat ovat hyvät, joten ranskaa taitamattomanakin niitä pystyy "lukemaan". Ohjeissa ei ollutkaan itse pöytää, vaan vain pöydän yläosa. Sopivan pöydän löysin Vivienne Boultonin Nukkekotikirjasta.

673137.jpg

Juliana-äiti on asetellut pöydälle lasinorsukokoelmansa ja kukkasen sinisessä ruukussa. Pöydällä on myös kyniä ja kirjoituspaperia, sillä Juliana aikoo nyt kirjoittaa kirjeen vanhemmilleen Hollantiin ja kertoa uudesta kirjoituspöydästä. Tarkempi kuva norsuista tässä:

673235.jpg