Tiistaina alkoi kansalaisopiston puutyöpiiri joululoman jälkeen. Minullahan on kesken isojen kestopuisten kukkalaatikoiden tekeminen. Koska minulla ei tiistaina ollut autoa, piti keksiä pienehkö välityö, jonka materiaalin kannoin jalan kulkien ylä-asteen tekniseen luokkaan.
 
Mielessäni on jo pitkään muhinut jouluseimen tekeminen. Joten kun löysin nukkekodin rakentamisen jäljiltä varastoistani koivuvaneripalasia, niin sahasin tiistaina seimeä varten tallirakennuksen osaset. Pohja, takaseinä ja pienet sivuseinät. Kattomateriaali puuttuu. Katoksi käy paksu pahvikin, jonka voi jollakin tapaa päällystää.

Tällä hetkellä suunnittelen - huom! suunnitelmat saattavat vielä muuttua - että päällystän seinät munakennoista tehdyillä "tiilillä" tai "laatoilla". 

Talli saa olla rosoinen, ei siis mikään hieno paikka. Tallin "huonekorkeus" on noin 1:12 kokoinen eli vähän yli 20 cm.
 

Ihmiset teen seimiasetelmaan kirppareilta mahdollisimman halvoista, ostetuista / ostettavista kansallisnukeista, jotka tuunaan uusiksi. Muutama nukke minulla jo onkin kuten yllä olevassa kuvassa skottinukke.

Kun tuunasin Nukkekoti Nehafon perheen isän Jaakon, innostuin tästä nukkejen tuunauksesta.

Suunnittelen, että seimiasetelma ei ole täysin perinteinen. Tietysti on Maria, Josef ja Jeesus-lapsi. Mukana on myös "eri maiden asukkaita", jolloin hyväkuntoiset kansallisnuket voivat olla sellaisenaan seimiasetelmassa.

Paimenet haluan, koska haluan eläimiä. Eläimetkin ovat todennäköisesti ainakin osittain muitakin kuin "perinteisiä" lampaita, lehmiä...

Nyt pitääkin alkaa tutkia, minkä kokoisia eläimet ovat ja mikä niiden koko on suurin piirtein 1:12 kokoisena.
 
Hankin tai teen vähitellen ihmisiä ja eläimiä. Olen ainakin ajoissa nyt liikkeellä, ehkä jo jotain on seimeni tallissa ensi jouluna. "Nukkissilmälaseja" taas tarvitaan!

Seimi on siitä hyvä "roombox", että sen voi ottaa esille vain joulunseuduksi. Muulloin se voi olla kaapissa.