Nukkekotien monien pienehköjen yksityiskohtien suunnittelu on mukavaa puuhaa. Sirandan olohuoneen takka asennettiin tänään paikalleen ja makuuhuoneeseen saatiin liukuovi.

 

Itse takka on sopivan kokoinen pahvilaatikko. Takan "kaakelit" leikkasin tapetista, jossa on pehmeän harmaalla pohjalla hopeanvärisiä ruusuja varsineen ja lehtineen. Sisarentyttäreltä aikoinaan saatu tapetin mallipala. Kiitos Heli!

Aikaisemmin jo kerroinkin Sirandan kylpyhuoneesta ja ovesta makuuhuoneeseen tai oviaukosta ilman ovea. Yllä olevassa kahdessa kuvassa näkyy nyt tämä sama oviaukko makuuhuoneesta katsottuna.

Kylpyhuoneessa oviaukkoa kaventamaan asennetussa seinän jatkeessa on sininen koriste-"kaakelointi". Makuuhuoneen puolella on "aitoa" Marimekon vuokkoa. Aito siinä mielessä, että se on leikattu Marimekon mainoksesta, jossa lukeekin pienellä pystytekstillä reunassa "Marimekko".

Oviaukkoon tein liukuoven ohuista puulistoista. Kylpyhuoneen puolella listat on maalattu valkoiseksi ja makuuhuoneen puolella tapetoitu samalla vaalealla tapetilla kuin viereinen seinä. Liukuoven yläpuolelle liimasin jostain koneesta puretun mustan metallisen "uran", jossa liukuovea voi siirtää edestakaisin.