Tällä viikolla olin pari päivää Tampereella ja yhden yönseudun Hämeenlinnassa. Tampereella kävin tietysti Nukkelassa ja tein pieniä ostoksia.

Tämän viikonlopun aikana Taikasormet-kädentaitomessujen yhteyteen Tampere-talossa oli ensi kertaa järjestetty Nukke- ja nukkekotimessut. Oli mukava tavata tuttuja ja vieraampiakin nukkekotitavarain "kauppiaita" ja harrastajia. 

Kuopion seudun nukkekotikerhokin oli messuilla edustettuna useamman kerholaisen voimin. Tuulan kanssa tutkimme, kuten moni muukin nukkisharrastaja, minkälaisia "aarteita" oli myynnissä ja aika kului nopeasti jutellessa, kun ajelimme autollani iltapäivällä tänne Koti-Savoon. Illalla kotona ja tänään onkin ollut mukava tarkemmin katsella mitä kaikkea tuli hankittua Nukkekoti Nehafoon. 

1359572.jpg

Tätä norsua olen pitempään katsellut nettikaupasta "jospa tilaisin - silmällä". Juliana-äiti sai nyt vähän isomman norsun norsukokoelmaansa ja Nehafon tytöt saivat uuden nuken.

1359558.jpg

Vasemalla harja ja rikkalapio pöydälle tulevien murusten putsaamiseen - ensimmäinen Reutter-posliiniostokseni. Juliana-äiti oli erityisen iloinen tästä tuliaisesta, jonka tuulimyllykuva tuo muistoja mieleen hänen kotimaastaan Hollannista. Nukkekoti Nehafo sai vihdoin puhelimen ja taloon saatiin fiinimpi kastelukannu.

1359550.jpg

Vasemalla oleva puinen kahvimylly on hieno! Sen laatikkokin aukeaa. Keskellä kuvassa on Bodo Henningin leipäleikkuri. Juliana-äidin kahvi-ja teekannukokoelmaan tuli kaunis uusi sininen posliininen kahvikannu.

1359565.jpg

Nehafon keittiöön saatiin kuparisia "kapustoja". Kuvassa ne on tilapäisesti ripustettu seinälle, sillä Nehafon keittiö ei ole vielä käytössä, sillä siellä ei ole edes aloitettu remonttia (= sisustamistöitä).

Seuraavat kuvat ovatkin sitten "sokerina pohjalla" - nukkekotiharrastajien käsin tekemiä ihanuuksia.

1359604.jpg

Wooperin hienon hienot astiat. Valokuva ei tuo tarpeeksi hyvin esiin astioiden siroutta ja kauniita värejä.

1359539.jpg

Esan tekemä lasten keinutuoli jaMarian tekemä lyhty ovat tosi upeita! Nukkisharrastajat näyttivät kilvan parveilevan Marian ja Esan Nukkekoti ja Lelu - liikkeen myyntipöydän ympärillä ja eihän se ihme ollutkaan, sillä siellä oli monenlaista kivaa myynnissä.

1359532.jpg

Nehafon lapset saivat uuden lemmikin, "Kirjavainen" - koiran, joka on Hannan tekemä. Taas tätä koiraa katsellessa ihmettelen kuinka Hanna osaa tehdä huovutetuille eläimille oikeat ilmeetkin.