Rouva Kauppias Ida on toimelias nainen. Ei turhaan kirjoiteta isolla kirjaimella "Rouva" ja "Kauppias" sanoja.

Ida-rouvasta, ja hänen sisarensa tyttärestä Teresasta olen jo aikaisemmin kertonut blogissani.

Hän on avannut juuri joulun alla "Idan Taidegallerian" ja mikäpä olisikaan sopivampi aihe kuin "Joulu-näyttely".Taidegalleriassa myydään tauluja. Niitä on seinät täynnä ja myös takaseinän vierustalla lattialla. Myyntinäyttelyn aihe on tosiaan joulu ja joulun seutu, talvi.

Kuten huomaat blogini lukija, tämä roombox on tehty A4-kokoisen kopiopaperin laatikkoon. Kun ei käsillä ollut muutakaan sopivaa laatikkoa tai vastaavaa.

Lattia ja seinät ovat irrotettavia eli pahvin päälle on liimattu seinille tapetti ja lattialle "lattiamateriaali". Lattiamateriaali on joululahjapaperia! Ja taulut sitten seinille! Kun näyttelyaihe vaihtuu, Ida-rouva siirtää kokonaiset seinät ja lattian pois ja laittaa uudet uudella aiheella.

Taulujen kuvat ovat postimerkeistä - erityisesti takaseinällä, joulukorttimainoksista ja lehdistä leikatuista muista sopivista kuvista.

Raamimateriaalit ovat värillisiä postimerkkiarkkien reunuksia, joulu- ym. korteista kapeita reunuksia, muuta pahvia, ääriviivatarroja ja kapeita kangasnauhoja.

Tätä projektiani olen valmistellut jo monta viikkoa, silloin tällöin.

Taidegallerian avajaisiin Ida-rouva on lainannut Nukkekoti Nehafon joulukoristeita mm. lattialla olevia joulutonttuja - osa on sisaren tyttäreni Paulan tekemiä. Ja itse tekemiäni olkipukkeja.

Mutta tottakai Taidegalleria avajaisiin on saatu myös lahjoja. Kukkakori pöydällä, viinipullo lattialla pöydän oikealla puolella joulupukkiaiheisessa paperikassissa ja seinän vierustalla oleva joulukranssi ovat Tuulan tekemiä. Pöydällä oleva punaisen joulutähtiaiheisen liinan olen ostanut Madeiralta.

Vasemman seinän taulujen aihe on erityisesti talvi ja joulu.

 
Takaseinällä on enimmäkseen postimerkeistä tehtyjä tauluja, mutta myös muutamia muita jouluaiheisia kuvia.

Jos postimerkissä ei näy, miltä vuodelta se on, olen etsinyt netistä tiedon ja merkinnyt vuoden taulun taakse. Oli mielenkiintoista "kalastella" näitä tietoja.  Postimerkkimuseon nettisivuilta tieto löytyi parhaiten. Vanhin joulumerkki on vuodelta 1986. Postimerkeistä vanhimmat ovat 1980-luvun lopulta. 

Huomaan nyt tarkkaan tutkivani joulupostia, löytyykö leimaamattomia tai lähes leimaamattomia postimerkkejä, tietysti tauluiksi Idan Taidegallerian "myyntiin".

Taidegallerian oikealla seinällä on seimi- ja enkeliaiheisia tauluja.

Toivotan jouluniloa sinulle blogini lukija näiden Ida-Rouvan Taidegallerian taulujen myötä!