Nehafon perheen "reviiri" on kummasti laajentunut, kun kodissa pääsee nyt jo kellarikerroksen lisäksi ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen portaita. Sain tänään pientä sisustamista vaille valmiiksi 2. kerroksen aulan.

 

Kuva 1. Marraskuun puolessa välissä 2. kerroksen aulassa näytti tällaiselta. Ensimmäisestä kerroksesta tulevat portaat ja kaide pylväineen niiden ympärillä 2. kerroksessa.

Tässä vaiheessa ei ollut vielä portaita 3. kerrokseen. Tai valmiit maalatut "euromini"-portaat oli kyllä olemassa, mutta ne olivat liian lyhyet ko. tilaan.

Olen tehnyt tätä aulatilaa siis silloin tällöin yli puoli vuotta! Kaikkein aikaavievin vaihe oli tosiaan miettiä miten saan ko. aulatilaan mahtumaan valmiiden "eurominiportaiden" jatko-osan ja miten tämän jatkon teen. Välillä tuntui, että koko mineily tyssää tähän.

Kuva 2. Valmis 2. kerroksen aula. Aulasta mennään vasemmalle olohuoneeseen ja oikealle vanhempien makuuhuoneeseen. 

Kuva 3. Aulan takaosassa on Julia-äidin keräilynorsut lasivitriinissä. Puna-keltaiset "helmikukat" olen itse näpertänyt. Huonekalut ovat "eurominejä", jotka ostin puuvalmiina ja maalasin.

Kuvassa vasemmalla on matkalaukullinen kirjoja ja lehtiä, joita perhe ahkerasti lukee ja lapset katselevat kuviakin.

Kuva 4. Katarina ja Paavo sekä Budapestista tuomani Kisu. Upean itämaisen maton sain joulukuussa nukkekotikerhon swapista. Se on Nallun tuoma "ulkomaantuliainen".

Portaiden tummanruskea jatke näkyy tässä kuvassa. Jatke on tehty eri pituisista yhteen liimatuista puupalikoista.

Kuva 5. Tällä yhdellä seinällä on "suvun" valokuvia.

Kaarevan oviaukon päällä on oikeasti sukuni kuvia - sisarusteni lapset vauvana tai taaperoikäisenä. 

Kaarevan oviaukon reunaan liimasin jälleen villaista koristenauhaa. Olen käyttänyt sitä aikaisemminkin Nehafon kaarevissa oviaukoissa.

Kuva 6. Eteisen pöydällä on maljakoissa (= kuivamustekynien teräosia) lasikukkia. Lasikukat ovat alunperin kännykkäkoruista, mutta ostin ne ihan tähän kukkatarkoitukseen.

Kuva 7. Kattolamppu on tehty tekokukkien lehdistä ja napista. Nehafossahan ei ole sähköja, joten mielikuvistus on vain rajana sille, minkälaisia lamppuja voi tehdä.