Nukkekoti Nehafon ruokakellari valmistui jo heinäkuun puolella. Mutta kun on ollut tuota "muuta ohjelmaa", en ole ehtinyt siitä juttua laittamaan.

Rakentelin ruokakellarin sisustusta jo loppukeväästä ja sitten jatkoin kesä - heinäkuussa. Ruokakellarin seinien "kalkitsemisesta" ja lattiasta olen jo kertonut blogissani. Lopputulos olikin, että ko. tilassa on sekä ruokakellari että apukeittiö. Oikeassa elämässä tällaista yhdistelmää ei voisi olla, mutta nukkismaailmassa kaikki on mahdollista.

1769014.jpg

1769020.jpg

Kuvat 1 - 2: Ruokakellarin nurkkiin tuli tällaiset "mittojen mukaan" tehdyt hyllyt. Vaakatasohyllyt on sahattu 2 mm:n koivuvanerista, Pystypuut ja hyllynkannattimet on tehty rimoista. Takana olevat pystypuut on liimattu seinään. Myös hyllyt on liimattu hyllynkannattimiin. Hyllyn puuosat on käsitelty Osmo-puuvahalla, väri Kirsikka.

1790565.jpg

Kuva 3: Tällaiselta ruokakellari - apukeittiö näyttää vähän kauempaa katsottuna. Pikkupurnukkamateriaalia olinkin jo keräillyt tietokoneen sisuksista kuivamustekynän osiin ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Ostotavaraakin löytyy.

1790570.jpg

Kuva 4: Vasen nurkkahylly. Alimmalla hyllyllä on suolakurkkupurkkeja. Ne ovat peräisin lääkepilleripurkkien korkeista sisäpuolelta irtoavista osista (joku lääkkeen kuivana säilymiseen liittyvä asia?). Niiden vieressä oikealla on Susannan tekemä vihanneslaatikko. 

1790572.jpg

Kuva 5: Oikea nurkka ja seinusta. Seinähylly on rimoista ja liimattu seinälle. Seinän vieressä olevan pöydän rakentelin itse. Minulla oli "jostain tullut" valmis kapea, ohut ja hyvin sileä "pöytälevy" (liittyisikö jotenkin käsitöihin - tässä oli merkitty lyijykynällä hintakin 30 mk).

Ruokakellariin tuli myös apukeittiö, kun piti löytää paikka niille monille Bodo Hennig kodinkoneille, joita olen ostellut; lihamylly, leipäleikkuri, vaaka ja voikone. Myös itse tekemäni tehosekoitin on nyt näissä tiloissa.

Keittokirjoja on pöydällä ja niitä riippuu myös seinällä, ihan oikeassa reunassa. Jakkarat ovat Tiimari-tuote. Maalasin ne. Oikealla olevan korin ihastuttavine tuotteineen sain joulukalenteriswapista Tuulalta. 

1790576.jpg

Kuva 6: Kattolamppu on sinappiputkilosta, "korkkipää", ja lamppuna on vanha nappi.

1790578.jpg

Kuva 7: Kellarikerroksen aukeavassa etuovessa on pieni ikkuna. Tässä ikkunaseinää.

1790583.jpg

1790587.jpg

1790593.jpg

Kuvat 8 - 10: Juliana-äiti haluaa tarjota perheelleen terveellistä ruokaa, siksi ruokakellari - apukeittiön seinällä on näitä julisteita.

1790598.jpg

Kuva 11: Ruokakellari - apukeittiössä on myös tällainen soikea apupöytä (koivuvaneria, johon kehittelin yhden jalan keskelle ja maalasin). Apupöydällä Juliana-äiti valmistelee mehutarjoilua herkkuineen. Paavo (vas.) ja Pentti haluaisivat jo maistella herkkuja. Mehulasit tarjottimella ovat lyijytäytekynän päistä.