Olen parin viikon ajan ideoinut ja "rakentanut" pölynimuria. Olipa mukavaa puuhaa. Mukavaa oli erityisesti, kun aina kussakin vaiheessa keksi miten jatkaa imurin tekemistä.

1278837.jpg

Kuva 1: Tässä kuvassa pölynimuri on vielä osina. Imurin "runko" eli kuvassa oikealla sininen muovinen "puolipallo" on jostain suihkepullosta. Sen edessä on suulake, joka on ihokarvanpoistokoneen vanha teräosa. Meillä kun ei nukkisjuttuja hypistele kukaan "pikkuihminen", voin käyttää tällaisia, vieläkin varmaan teräviä osia. 

Keskellä olevista mustista rattaista tein pyörät, nämä on kamerasta purettu. Tietokoneista ym. koneista purettua on mm. ohut ruskea sähköjohto (vasemmalla) ja vieterit. Samoin on sininen sähköjohto, jonka päälle siis pujotin vieterit. Kynän sisuksesta tuli imuletkun suoraosa. Lisäksi käytin hopeamaalia ja pikaliimaa.

Mittasuhteita otin omasta imuristamme ja muutin noin 1:12.

1309126.jpg

Kuva 2: Valmis imuri.

1309127.jpg

Kuva 3: Tässä kuvassa näkyy hyvin sähköjohto.

1309128.jpg

Kuva 4: "Saumakohtiin" tarvitttiin kaikenlaisia "liittimiä" mm. kameran ja kuivamustekynän pieniä osia. Myös osa imuletkua näkyy tässä hyvin.

1309129.jpg

Kuva 5: Suulake. Kuulostaa oudolta sanalta, mutta tätä sanaa näytetään käyttävän imurimainoksissa. Suulake on vähän isokokoinen, mutta kun tämä "terä" oli niin sopivan mallinen ja värinenkin.

1309130.jpg

Kuva 6: Pohja on pahvia, johon liimasin keskelle pari puurimanpalasta. Maalasin hopeamaalilla. Renkaat ovat siis kameran rattaita. Pieniä helmiä ja muita korujen osia renkaan molemmin puolin, akseli on rautalankaa. Kun akselin pujottaa kynän sisuksen pätkään tai vastaavaan ja liimaa sen pohjaan, akseli ja renkaat pyörivät. Rungon sisälle liimasin painoksi pari kiveä, joten sitten tarvittiin tuo "tappi" (= ruuvi) tasapainottamaan, kun tässä imurissa ei ole kuin yksi pari renkaita.

Tämän vuoden puolella olen purkanut yhden vanhan ompelukoneen, kaksi matkaradiota, yhden autoradion, yhden tietokoneen hiiren sekä viimeksi parranajokoneen ja tulostimen. Kaikki nämä koneet ovat siis olleet rikki. Tulostimesta erityisesti löytyi nukkisjuttuihin sopivia pieniä mielenkiintoisia osia. Yksi kannettava tietokone odottaa purkamista.