Joulumökkini on vielä ihan "alkutekijöissään" eli "talopaketille" en ole tehnyt mitään. Aloitin kuitenkin kierreportaiden rakentamisen, jotta osaan lattialevyihin sahata oikeaan kohtaan porrasaukon.Kierreportaiden materiaali on sitä mitä kotoa löytyy. Useimmat helminauhat olen ostanut kirpputoreilta muutamalla eurolla. Materiaali on pääosin puuta ja hieman metallia.

Molempia portaita tehdessä kävi niin, että kun sain yhdet valmiiksi, niin purin ja vaihdoin helmet ts. ensimmäinen lopputulos ei miellyttänyt.

 

 

Kuten näkyy, en osaa tehdä "värittömiä" portaita. Minulla pitää aina olla värikästä. Alimmissa kuvissa näkyy oikein valmiiksi "jouluinen, hopeinen" porraskaide. Porrasaskelmat ovat ohutta saksin leikattavaa koivuvaneria. Lisäksi olen tarvinnut coctailtikkuja ja kaidehelmien sisään kupari- tai hopealankaa. Kierreportaiden mallin olen löytänyt joskus netistä.Portaat tulevat päällekkäin, jolloin porrasaukot ovat kahdessa kerroksessa samassa nurkassa. Näin portaat vievät vähemmän tilaa.

Liitän portaan toisiinsa vasta kun laitan ne paikoilleen. Yllä olevassa kuvassa vielä keskeneräinen liitinkohta.Melkein valmiit portaat ts. liitinkohta on kesken sekä molempien portaiden yläpää.

Nyt pääosin ruskeista helmistä tehtyjä portaita tein nukkekotikerhossakin lauantaina 27.10. Mutta sen jälkeen purin portaat ja vaihdoin melkein kaikki helmet, joita olin käyttänyt.

Nukkekotikerhossa oli taas mukavaa. Oli meillä myös swap, joskaan näistä mineistä ei ole nyt kuvia.