Tähän aikaan vuodesta puutarha on oikeastaan kauneimmillaan, kun kukkapenkkien perennat ovat rehevässä kasvussa, mutta ei vielä täyskasvaneet. Kullerot, kevätvuohenjuuri, siperianunikot, kerrotut valkovuokot ja esikot kukkivat ja kärhöt aloittavat kukintaansa.

Tämä kaunotar on kärhö Clematis 'Rosy O Crady'.

Ja "Rosyn" rinnalla kukkii sininen alppikärhö. Valkoinen alppikärhökin kukkii kohta. Näissä kolmessa kärhössä on valtavasti nuppuja. Olen ihan "hurahtanut" kärhöihin, ollut jo muutaman vuoden.

Entäs tämä kaunotar! Tarhalapinvuokko, jonka kukan halkaisija on noin 2 - 3 cm. Erityisesti alemmassa kuvassa kukan ympärillä alhaalla näkyy tarhalapinvuokon lehdistöä. Kesän alku on ollut tarhalapinvuokolle suotuisa, kun kukkia ja nuppuja on yllättävän paljon. Jonakin vuonna huomasin että "pupujussit", joita täällä hiippailee usein, pitävät tästä kukasta.

Kulleroita on monessa kukkapenkissä. Mielestäni upeita, mutta kasvi ränsistyy kukittuaan. Se onkin hyvä sijoittaa kukkapenkissä niin että keskikesällä sen edessä kasvaa jotain peittävää kasvia.