Naapuri kaatoi joitakin viikkoja sitten koivuja ja sain hyviä riippakoivun oksia "pari jätesäkillistä". Vapun aikaan oli niin sateista, ettei ulkona voinut olla paljoa, joten punoin sisällä "työtilassani" risu- ja pajutöitä.

Kuvat 1 - 2: "Risukukka" - tein tämän isomman, jonka halkaisija on yli metrin ja toisen pienemmän rautalankaa apuna käyttäen. Keskellä olevan pyöreän osan pohjana on itse tehty pajukranssi. Risukukat päätyvät mahdollisesti talon ulkoseinälle.

Kuvat 3 - 4: "Pölkkykori" risuista. Perusmalli on Tarja Heikkilän kirjasta "Risuja ja rautalankaa". Alunperin oli tarkoitus tehdä kesäkukkaruukulle suojus, mutta korista tuli niin pieni, että ehkä teen siitä linnunpesän. Lintu vielä puuttuu.

Kori on tehty niin, että mäntypölkyn yläreunaan - ulkoreunalle - latoin isohkot naulat sopivin välimatkoin. Risukimppujen sidontalankoina on rautalangan "pätkät", jotka ensin puolesta välistä kiinnitetään nauloihin. Risukimppu siis kerros kerrokselta kiinnitetään rautalangalla, jonka kerrosten välissä sidoin aina yhteen (kiepautin rautalangan pätkät toistensa ympäri).

Mitä korkeamman korin haluaa, sitä pitemmät tulee rautalankojen olla. Minulla oli noin 40 cm pitkät "pätkät", jotka siis "puolitettiin" eli keskeltä kiepautettiin naulan ympäri. Korista tuli minun alkuperäiseen tarkoitukseen liian matala kun "rautalanka loppui". 

Oksat korin ulkopinnalla on "vain" työnnetty sisään korin ulkopuolelta.

Mukavaa tämä risunpunontakin. Viime kesänä kaadettiin pihalta iso mänty. Jätin itselleni kaikenvaralta monta mäntypölkkyä vastaisia tarpeita varten. Joten toisen kerrankin voin kokeilla risukoria mäntypölkylle, sellaista isompaa versiota.