Wilhelmina ja Feri ovat käymässä kotinsa - Nukkekoti Sirandan - rakennustyömaalla. Siellä on helpompi hahmottaa, miltä tuleva koti näyttää sekä tehdä sisustuksen ja kalustuksen jatkosuunnitelmia.

Talon pohjakerrokseen tulee kodin pääsisäänkäynti eteisineen ja iso tupakeittiö.

Keittiön päävärit ovat sininen ja valkoinen. Keittiön seinät ovat jo valmiina. Kuvassa vasemmalla sininen "liuskekiviseinä" ja muut seinät vaalean sinistä tapettia. Lattialaudat (Bilteman sytykkeitä) ja vielä osina olevat kierreportaat on jo tuotu työmaalle.

Tässä vielä tämä sininen "liuskekiviseinä". "Liuskekivet" on leikattu sinikukallisesta vanhasta, käyttämättömästä tapetista, jonka kukat olivat liian isoja nukkekotiin. Liuskeet on liimattu valkoiselle piirustuspaperille jättäen pienen raon liuskeiden väliin. Ja sitten tuo piirustuspaperi on liimattu seinälle.

Tämä nukkekotiharrastus on sitten mielenkiintoinen harrastus. Ei kelpaa valmis tapetti, vaan pitää tehdä "uutta", omanlaista melko lailla työläämpää!

Sirandan etuovet ovat haasteellisia tehdä, kun niissä ei ole perinteisiä ikkunoita.

Wilhelmina on onnellinen pohjakerroksen ison etuoven remontin lopputuloksesta. Ovihan on samalla yksi keittiön seinistä. Samaa sinistä tapettia kuin keittiön takaseinässä. Lisäksi alhaalla ja ylhäällä on netistä tulostettua majakka-aiheista sinisävyistä "bordinauhaa". Alemmassa kuvassa Wilhelminan takana näkyy ison ikkuna-aukon reunassa vanhaa, vihreä - valkoista apila-aiheista kankaista koristenauhaa.

"Tälle seinälle sopisi jotain meriaiheisia tauluja", mietiskelee Wilhelmina.

Keittiön seinien väritys - sinivalkoinen - lähti siitä, että Kaijalta joulukalenterista saamani sinivalkoinen patakinnas ja patalappu eivät väreiltään ollenkaan sopineet Julianan keittiöön eli Nukkekoti Nehafon keittiön punaisen ruskean vihreän keltaisen väreihin. Wilhelminan keittiöön ne sopivat oikein hyvin. Sitäpaitsi sininen on yksi lempiväreistäni.

Keittiön kalusteet eivät tule varmaankaan olemaan sinivalkoisia. Kalusteita ei tosin ole vielä olemassa. Paitsi että Wilhelminan isosisko Juliana on luvannut antaa "puun väriset" keittiön pöydän ja neljä pinnatuolia. Hopean harmaa jääkaappi on tilattu - mikä tarkoittaa, että se on tekeillä.

Niin, ja Sirandan sähköistystarvikkeet on tilattu Nukkekoti ja Lelusta Forssasta.