Rouva Kauppias Ida - hänestähän jo kerroin eilen - innosti minut näpertämään minijuttuja eilen koko iltapäivän ja illan. Näin kesälläkin, vaikka oli kaunis aurinkoinen sää ja ulkona olisi ollut monenlaista järkevämpää puuhaa. Mutta tämä mininäpertäminen "teki hyvää sielulle"!

Jännä juttu, miten kun löytää jonkun nuken, kuten minäkin Rouva Kauppiaan sattumalta kirpputorilta, alkaa mielessä kehittyä tarina ja "talon" rakentaminen.

Tällä kertaa tein "talon" helpolla tavalla. Kun ei ole ylimääräistä oikeaa taloa eikä mitään sopivaa puulaatikkoakaan, tein Rouva Kauppiaalle Idan Puodin kopiopaperilaatikkoon.

Tässä on sekin hyvä puoli, ettei ole tilaongelmia mihin Puodin sijoittaa. Puoti mahtuu juuri ja juuri seinähyllylle. Kun tässä huoneessa nukkuu pieniä tyttöjä, voin kääntää laatikon avoimen seinän hyllyyn päin.

Siis voisin tietysti tehdä nukkishuoneita suoraan seinähyllyynkin, mutta sitten kun huone on vieraskäytössä, tulee pienille ihmisille kiusaus koskea, koska hylly on avohylly.

Idan Puoti on varsinainen sekatavarakauppa. Tällä hetkellä ruokatarvikkeita siellä ei myydä. Mutta kaikkea muuta kyllä.

Puotiin on siis kerätty kaikenlaista, tällä hetkellä ylimääräistä tavaraa. Jota kyllä näyttäisi löytyvän enemmänkin kuin mitä tähän huonetilaan mahtui. Puodin "myyntipöytänä" (Rouva Kauppiaan edessä) toimii Nallulta viime joulun kalenterin yhteydessä saamani matka-arkku.

Takaseinällä on pari vuotta sitten kuparilangasta punomani hyllykkö, jota alunperin suunnittelin Nukkekoti Nehafon keittiöön. Mutta sinne se olisi ollut liian iso ja epäkäytännöllinen. Hyllyn punomiseen käytin aikoinaan monen monta tuntia ja paljon "hyvää" kuparilankaa. Löytyipä nyt tällekin hyllylle paikka.

Seinät on tapetoitu oikealla tapetilla ja lattia on oikeaa muovilattiamateriaalia. Vasemmalle seinälle tein valmiiksi "oviaukon", jonka peitin nyt kirjavallaa puisella "säleverholla". Nimittäin jos haluan, voin tehdä viereen toisen samankokoisen huoneen eli toisen huoneen kauppapuotiin tai toisen puodin tai vaikka kammarin Rouva Kauppiaalle - kopiopaperilaatikosta.