Olen keräillyt kaikenlaisia pullojen ja purkkien korkkeja "kaiken varalta". Osa niistä on sellaisia, että niistä saa suoraan tai vähän petrattuna astioita nukkekotiin, erityisesti tarjoiluastioita. Tässä kuva muutamista:

1059952.jpg

Vasemmalla, takana läpinäkyvä kupu on korkki, johon olen liimannut helmen päälle, alusta on nappi. Erityisen hyviä, valmiita uunivuokia ovat kuvun vieressä oikealla oleva valkoinen "korkea" korkki (auringonhattu-uutteen pullosta) ja edessä toinen oikealta oleva korkki (siirappipurkista). Uusin "löytö" on takana oleva tummansininen, matala korkki (Valion yhden litran jugurttipurkista). Oikealla etualalla oleva matala purkin kansi on jostain lääkepurkista. Maalasin kannen hopeavärillä, voisi olla esim. tarjoitin. Koska Nukkekoti Nehafossa asuu suurperhe, niin tarjoiluastiatkin voivat suurempia.

Korkeista voi tehdä myös kaikenlaista muutakin. Aikaisemminhan tein kahdesta korkista tehosekoittimen. Blogistani löytyy juttu ja kuvia myös napeista astioina. Siinäkin jutussa näyttää olevan muutama kuva korkeista.