Aurinko paistoi. Lämmintä oli vain noin 20 astetta, sopivasti. Vietimme Arja-ystäväni kanssa mukavan lauantaipäivän Koljonvirran rompepäivillä Iisalmessa. Minä olin ensikertaa ja Arja jo ties kuinka monetta kertaa näissä merkeissä Koljonvirralla. Välillä joimme kahvia ja nautiskelimme yläsavolaisista ohuenohuista muurinpohjaletuista todeten, että tällaisiksi muurinpohjaletut pitääkin paistaa.

Meille molemmille lähti mukaan monenlaista mukavaa juttua. Minulle 1:1 tavaroitakin mm. Arabian iki-ihastuttava pieni maitokannu, joita kerään. Ja tietysti myös nukkistavaroita, joista tässä seuraavaksi kuvia.

814628.jpg

Kuva 1: Tuohivakka vai mikähän tämä olisi. Metallirahoista tehty liemikulho. Kaksi korvista lampuiksi ja lintuaiheinen kaulakoru seinätauluksi.

814626.jpg

Kuva 2: Tällaista kaakeliuunia olen jo jonkun aikaa etsiskellyt ja nyt löysin ihan kohtuuhinnalla. Luukku pitää kehitellä. Uunin korkeus on noin 23 cm eli sopii hyvin Nukkekoti Nehafon olohuoneeseen, jossa huonekorkeus on 25 cm.

814629.jpg

Kuva 3: Merkillinen mies tämä Nukkekoti Nehafon perheen isä. Miestä itseään ei vain kuulu kotiin (ei ole vieläkään sopivaa löytynyt), mutta nyt hän lähetti Thaimaasta ostamansa moottoripyörän kotiin. Moottoripyörä muuten painaa noin 700 grammaa!

814622.jpg

Kuva 4: Juliana-äidin isosisko Wilhelmina on muuttanut Nukkekoti Nehafoon Hollannista. Hän on ammatiltaan puutarhuri ja sellaistahan Nehafossa tarvitaan, kun on sekä ystävyyden Viherhuone Karume että talvipuutarha.

Wilhelmina on saanut nimensä Alankomaita vuosina 1890 - 1948 hallinneen Wilhelmina-kuningattaren mukaan. Ilmeisesti Julianan ja Wilhelminan vanhemmat arvostavat maan kuninkaallisia, kun tyttäristä on tehty kuningattarien kaimoja. Julianan nimestähän olen jo aikaisemmin kertonut.